Placile din piatra – noul trend in decoratiunile interioare

Fiind un material natural, piatra poate transforma radical aspectul unei incaperi, fiind usor de asortat atat ca textura, cat si ca nuante.
  • Publicat:
Placile din piatra - noul trend in decoratiunile interioare
Placile din piatra - noul trend in decoratiunile interioare

Fiind un material natural, piatra poate transforma radical aspectul unei incaperi, fiind usor de asortat atat ca textura, cat si ca nuante. Apreciata pentru durabilitatea si frumusetea naturala, este disponibila in diferite texturi si culori. Desi, de cele mai multe ori este folosita pentru bucatarii, bai sau holuri, piatra a devenit o optiune curajoasa si moderna pentru dormitor sau living.

Designerii spun ca o podea din piatra va crea ideea de spatiu. Cu alte cuvinte, daca alegerea mobilei este corecta, camera va parea mai mare.  Cei care au case pe pamant pot opta pentru o podea din piatra la incaperea care da in terasa, pentru a se crea continuitate.

In plus, placile din piatra sunt o apropiere de natura, tot mai actuala in randul designerilor de interior. La fel ca si in alte domenii, se doreste eliminarea materialelor artificiale sau prelucrate foarte mult, pentru a se folosi resursele proaspete si naturale pe care ni le da natura.

Specialistii recomanda placile din piatra finisata pentru un aspect modern si elegant in incaperile de zi, mai ales la locuintele din blocuri. Pentru cei care stau la casa, se poate jongla cu diferite forme, culori si modele de placi din piatra.

Pentru terase pot fi folosite placile groase, neuniforme sau cele care au o textura mai rugoasa. Pentru a continua tematica in bucatarie, baie sau camera de zi, se poate opta pentru placi asemanatoare, dar care sunt mai putin aspre. Indiferent de optiune, designerii va sfatuiesc sa apelati la un specialist care va poate recomanda modele, forme si texturi de placi in functie de tipul casei, de zona in care locuiti si, mai ales, de utilitatea casei, daca este de vacanta sau petru traiul zilnic.

In plus, cel care va instaleaza placile din piatra trebuie sa fie un bun meserias, sa potriveasca tipul de adeziv la calitatea si modelul placii, pentru a nu risca sa se desprinda sau sa creeze inflitratii. (E.H.)

 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Andra Nastase - Redactor
Nascuta intr-o familie cu bunici iscusite la gatit, din ale caror maini ieseau prajituri demne de Cartea Recordurilor categoria Gusturi Divine, inzestrata cu un metabolism extrem de capricios, a se citi lenes, si indragostita de tot ce inseamna delicatesa pe lumea asta, Pofticioasa scrie despre telina ...
citește mai mult
Cum iti alegi draperiile
Cum iti alegi draperiile
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân