Pennyroyal: Planta cu miros puternic care ține viespile departe de grădina ta

Planta Pennyroyaleste o plantă aromatică din familia mentei, cunoscută pentru proprietățile sale repelente împotriva viespilor.
  • Publicat:
Pennyroyal: Planta cu miros puternic care ține viespile departe de grădina ta

Viespile pot fi o adevărată problemă în grădina de acasă sau în oricare alt loc liber din exterior. Însă, ce-ar fi dacă ar exista o metodă naturală pentru a ține aceste insecte enervante la distanță? Descoperă mai jos puterea plantei Pennyroyal!

Descoperă Pennyroyal, planta care ține viespile la distanță

Pennyroyal este o plantă perenă din familia mentei, cunoscută pentru aroma sa puternică și proprietățile repelente împotriva insectelor, creând astfel un mediu mai plăcut și lipsit de viespi pentru tine și familia ta.

Pennyroyalul european (Mentha pulegium) și pennyroyalul american (Hedeoma pulegioides) sunt două tipuri distincte de pennyroyal. Ambele tipuri sunt cunoscute pentru aroma lor mentolată și sunt folosite în remedii pe bază de plante, în aplicații culinare și ca elemente decorative în grădini. Cu toate acestea, ele diferă în ceea ce privește obiceiurile de creștere, culorile florilor și regiunile natale.

Pennyroyalul European este o plantă perenă cu tulpini ce produc flori violet, la mijlocul și la sfârșitul verii. Frunzele mici și ovale sunt verzi și atârnă de pe tulpinile care pot crește până la un metru înălțime. Această plantă este originară din Europa, Africa de Nord și Orientul Mijlociu.

Pennyroyalul American este o plantă perenă cu creștere joasă, cu o tulpină pătrată și frunze subțiri. Produce ciorchini de flori albastre palide care sunt uscate și distilate pentru uleiuri. Aceasta este originară din estul Americii de Nord, de la Dakota până în Nova Scoția și spre sud, până în Georgia și Arkansas.

Cum să cultivi Pennyroyal în grădina ta

Cultivarea pennyroyalului este relativ ușoară și poate fi realizată din semințe sau prin divizarea plantelor existente. Acesta prosperă în sol bine drenat și preferă soarele plin sau umbra parțială. Odată stabilit, pennyroyalul se poate răspândi rapid, așa că este bine să-l plantezi în zone unde poate crește liber fără a invada alte plante.

Pennyroyalul European preferă solul bogat în umiditate și este rezistent în zonele USDA 6 până la 9.
Pennyroyalul American preferă un mediu mai uscat și este rezistent în zonele 5 până la 9.

Beneficiile plantei miraculoase

Pennyroyalul este cunoscut pentru aroma sa puternică, care poate fi neplăcută pentru multe insecte, inclusiv pentru viespi. Substanța activă din pennyroyal care respinge viespile este pulegone, un compus care interferează cu simțul olfactiv al viespilor, făcând dificilă localizarea surselor de hrană și a locurilor de cuibărit în apropierea plantei.

Deși Pennyroyalul este eficient singur, poate fi și mai puternic când este combinat cu alte plante cu miros puternic. Plante precum lavanda, rozmarinul, busuiocul și cimbrul pot, de asemenea, să ajute la respingerea viespilor și să creeze o atmosferă mai plăcută pentru tine și invitații tăi. Prin plantarea unei varietăți de plante repelente, poți crea o barieră naturală împotriva acestor vizitatori nedoriți.

Adăugarea pennyroyalului în grădina ta este o modalitate simplă și eficientă de a ține viespile la distanță și de a crea un spațiu exterior mai plăcut. Cu aroma sa puternică, ușurința de cultivare și beneficiile pentru controlul dăunătorilor, Pennyroyalul este o plantă versatilă care merită un loc în orice grădină.

Sursă – https://www.msn.com/en-us/lifestyle/home-and-garden/keep-wasps-away-with-this-strong-smelling-plant-in-your-garden/ar-BB1nHD26?rc=1&ocid=winp1taskbar&cvid=df94866de1ae45fc8b80f5ecd41e4915&ei=7

Sursă foto – SundryPhotography / Envato

Urmărește CSID.ro pe Google News
Maria Crișan - Web-editor
Sunt pasionată de tot ce ține de sănătate și lifestyle. Jonglând dintotdeauna cu „armele” cele mai puternice, cuvintele, îmi place să împărtășesc cu cititorii diverse sfaturi și idei despre tot ceea ce înseamnă o viață trăită sănătos și frumos. Lucrez în jurnalism de 3 ani, ...
citește mai mult
Recomandare video
Varză cu Cârnați Oltenești și omletă cu Șuncă Praga și Cotlet Haiducesc