Fă cunoștință cu soba pe peleți – sistemul de încălzire prietenos cu mediul înconjurător (P)

  • Publicat:
  • Actualizat:
Fă cunoștință cu soba pe peleți - sistemul de încălzire prietenos cu mediul înconjurător (P)

Atunci când ne alegem un sistem de încălzire, ne dorim confort termic, siguranță, un design care să iasă în evidență, dar și costuri cât mai reduse. Pentru că este dificil să găsim singuri varianta care să ne satisfacă toate dorințele, cel mai bine este să apelăm la sfatul unui specialist. Meșterii sibieni dețin nu doar produsele potrivite, ci și experiența necesară pentru a te ajuta, iar de această dată îți recomandă să optezi pentru o sobă pe peleți.

În cazul în care ideea de a deține o soba pe lemne rustică nu îți surâde, poți alege un șemineu pe lemne, pe gaz sau un șemineu tip centrală pe peleți, toate aceste produse oferindu-ți avantaje numeroase. În continuare însă, vom analiza caracteristicile și beneficiile unei sobe pe peleți, având în vedere că tot mai mulți clienți își îndreaptă atenția către această soluție de încălzire mai ecologică.

Sobele pe peleți – Avantaje și caracteristici generale

Aceste sisteme de încălzire au avantajul că folosesc un combustibil ușor de manipulat, care nu lasă murdărie și este economic. Unele modele au aprinderea automată a focului, astfel că poți porni șemineul chiar și când nu ești acasă, prin Wi-Fi. În plus, șemineele pe peleți mențin temperatura constantă și creează o ambianță de care te poți bucura pe toată durata zilei.

Peleții sunt considerați o sursă de energie verde, aceștia fiind obținuți prin presarea rumegușului din lemn și a deșeurilor lemnoase. Acest combustibil este ecologic și datorită faptului că nu se folosesc componente adezive în procesul de fabricare. Astfel, forma și integritatea peleților se datorează unei componente prezente în lemn în mod natural, numită lignină.

Chiar dacă lemnul este considerat combustibilul cu cea mai ridicată eficiență, puterea calorică a peleților este mai mare. Astfel, în timp ce lemnul are o putere calorică de 4.4 kW/kg, peleții se remarcă printr-o putere de 5.2 kW/kg. Este important ca peleții să fie depozitați în locuri uscate, feriți de apă sau umiditate.

Soba pe peleți – un sistem de încălzire prietenos cu mediul înconjurător

Randamentul unei sobe pe peleți pornește de la minim 84% și poate depăși 90%, valorile fiind diferite de la un model la altul. Acestea sunt echipate standard cu termostat de siguranță, un cronotermostat și un presostat de siguranță pentru o funcționare în condiții optime.

Pe lângă siguranță, acest tip de șemineu are marele avantaj de a fi prietenos cu mediul înconjurător. Cantitatea de emisii de dioxid de carbon este redusă, ceea ce înseamnă că acest sistem de încălzire folosește o sursă de energie verde și regenerativă. În plus, vei avea un coș de fum mai curat, fără cantități mari de depuneri rezultate în urma arderii peleților.

Așadar, dacă îți dorești să aduci căldură în casa ta și să contribui la reducerea amprentei de carbon, șemineul pe peleți este o alternativă pe care merită să o iei în calcul. Acesta îmbină eficiența unui sistem de încălzire pe lemne cu un design personalizat conform preferințelor tale.

Echipa 100% românească cu meșteri de la Sibiu, vine în ajutorul tău cu asistență de specialitate, dar și cu o gamă completă de șeminee clasice, sobe cu design rustic sau modern, coșuri de fum premium, modele decorative de semineu electric, precum și cu toate accesoriile necesare funcționării soluțiilor de încălzire alternativă casnice sau industriale.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Salată cu ciuperci și Mușchi File și paste cu Jambon de Curcan