De ce trebuie să speli hainele înainte de purtare?

Din fericire, bacteriile nu pot rezista unui ciclu de spălare, iar soluția este să speli hainele noi înainte de purtare.
  • Publicat:
  • Actualizat:
De ce trebuie să speli hainele înainte de purtare?
Foto: shutterstock

Este de la sine înțeles că înainte de a le purta trebuie să le spălăm hainele noi și că normal este ca acestea să fie curățate după fiecare purtare. Probabil te întrebi de ce. Sunt șanse foarte mari ca magazinul din care o anumită piesă vestimentară a fost achiziționată să fie contaminat cu diferite bacterii pe care sigur nu ți le dorești pe piele. Din fericire, acestea nu pot rezista unui ciclu de spălare, iar soluția este să speli hainele noi înainte de purtare.

De ce trebuie să speli hainele noi înainte de purtare?

Substanțe dăunătoare

Hainele noi pot lăsa pe piele substanțe dăunătoare dacă acestea nu sunt spălate. Acestea pot fi periculoase pentru piele, pentru că pot produce dermatita de contact.

Germeni și microorganisme

Dacă simți mâncărimi pe piele, află că NHS (Institutul Național de Sănătate) și CDC (Centrul de Prevenție și Control al Bolilor) confirmă că hainele nespălate conțin germeni și virusuri care se pot transmite chiar din cabina de probă, la fel și bacteriile și paraziții responsabili pentru infecțiile cu scabie.

Ce riști dacă nu speli hainele înainte de purtare?

Cel mai mare risc asociat purtării hainelor nespălate este dermatita. Dermatita de contact este o boală de piele care acționează ca o reacție alergică majoră. Simptomele pot apărea după primele ore de la expunerea la substanțele chimice și poate dura câteva zile până când pielea să se inroșească, să de inflameze și să producă un disconfort.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Sfaturi pentru o casă sănătoasă
Sfaturi pentru o casă sănătoasă
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân