Cum să creezi o atmosferă relaxantă chiar la tine acasă

  • Publicat:
Cum să creezi o atmosferă relaxantă chiar la tine acasă
Sursa foto: shutterstock

Vrei să te simți cu adevărat relaxată? Nu știi cum cum să îți încarci bateriile după o zi lungă? Începe prin a-ți crea un mediu plăcut și relaxant chiar la tine acasă! Obiectele care te împlinesc, florile preferate sau esența de parfum preferată sunt numai câteva din sugestiile simple care te-ar putea ajuta! 

Cum creezi o atmosfera relaxantă la tine acasă?

Fie că vrei să parcurgi câteva pagini din cartea pe care tocmai ai început-o, să asculți în căști muzica favorită sau să stai întinsă cu o mască hidratantă pe față, va trebui să ai un loc al tău. Un loc care să îți aducă liniște, să te facă să te simți bine cu tine, să te destindă și să te deconecteze total.

Cum creezi un astfel de loc? Iată câteva sugestii! 

Integrează elemente decorative 

CÂT mai multe elemente decorative. Acestea pot fi boluri din lemn, vase din ceramică sau țesături din in, bumbac, lână, etc. Detaliile vor face întotdeauna diferența, vei vedea!

Optează pentru plantele de apartament

Cumpără-ți plante de apartament sau flori proaspete de sezon. Pe lângă scopul decorativ, acestea vor parfuma plăcut aerul din colțul tău de relax. Mai mult, florile, de orice soi ar fi ele, conferă stare de bine, reduc anxietatea și aduc zâmbete.

Alege nuanțe neutre și pasteluri

Chiar dacă în spațiul tău de locuit se regăsește o varietate cromatică destul de mare, o poți tempera apelând la textile: perdele, cuverturi, perne decorative, etc.

Pentru o atmosferă cât mai intimă și mai lejeră, recomandat ar fi să alegi culori soft precum: alb, gri, bej, bleu.

Lumina este și ea deosebit de importantă

În timpul zilei, poți opta pentru cea naturală, caldă, liniștitoare. Seară, folosește un lampadar sau o veioză cu o intensitate redusă. De asemenea, poți apela cu încredere și la lumânări decorative și mirosuri îmbietoare. Alege-le cu încredere pe cele din ceară de soia sau albine.

Optează pentru un scaun sau un fotoliu comod

Un fotoliu cu perne, acoperit de o pătură moale, poate fi locul ideal unde să te poți retrage în zilele de după birou, când pur și simplu vrei să te relaxezi citind o carte bună, privind un film sau savurând un pahar de vin. Pentru un efect sporit de confort, alege perne și paturi din texturi moi și pufoase.

Bucură-te de beneficiile aromaterapiei

Cumpărată-ți uleiurile esențiale favorite și parfumează spațiul intim în mod natural. Poți alege bețișoare parfumate sau difuzor. Vei resimți beneficiile aromaterapiei imediat!

Sursă: Bustle

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alice Moisescu - Web-Editor
Ambițioasă, consecventă și iubitoare de frumos, așa cum se descrie chiar ea, Alice este consultant de imagine. Și dacă în adolescență era fascinată de mănușile sau pălăriile bunicii și se inconjura de reviste precum Vogue, Marie Claire sau Harper’s Bazaar, ei bine... acum Alice este ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân