Cum îți pregătești casa pentru sărbători | Trucuri pentru a termina mai repede curățenia de Crăciun

  • Publicat:
Cum îți pregătești casa pentru sărbători | Trucuri pentru a termina mai repede curățenia de Crăciun
Sursa foto: shutterstock

Sărbătorile sunt la doi pași, goana după cadouri deja a început, iar luminile orașului s-au îmbogățit cu noi ornamente care mai de care mai colorate. Altfel spus, a venit momentul să ne organizăm și să ne apucăm de treabă! Iar primul pas este, desigur, amenajarea casei în ton festiv.

Pentru acest lucru, trebuie să strălucească totul în jurul tău. Și nu doar la figurat!

Totul începe cu o curățenie exemplară

…de care ar trebui să te ocupi cu cel puțin o săptămână înainte de Crăciun.

Deschide, așadar, larg ferestrele pentru a aerisi fiecare încăpere, dar și pentru a scăpa de alergenii nedoriți.

Șterge praful cu atenție, apoi bagă și aspiratorul (întotdeauna în ordinea aceasta).

O atenție sporită merită și electrocasnicele din baie și bucătărie: suprafețele acestora trebuie curățate și lustruite cât mai bine. În cazul mașinii de spălat vase, de pildă, este important să cureți și filtrele prin care circulă apa, coșul de vase, dar și celelalte accesorii.

În ceea ce privește mașina de spălat rufe, spală sertarele pentru detergent și garnitura cuvei, dar și suprafețele exterioare.

Frigiderul poate fi curățat numai după ce îl scoți din priză și scoți absolut toate alimentele/produsele din el. Părțile detașabile (sertare, grătare, accesorii speciale) vor fi scoase și spălate separat cu detergent de vase, pe când suprafețele interioare vor fi șterse atent cu o lavetă îmbibată în apă cu bicarbonat de sodiu.

Sfaturi și recomandări

Pe lângă uneltele de curățenie, prima și cea mai recomandare este să folosești protecție adecvată pentru corpul tău. Chiar dacă, poate, te-ai obișnuit să speli vasele fără mănuși, anumite produse de curățat pot fi extrem de puternice.

Este recomandat să porți mănuși în timpul curățeniei de Crăciun, dar și o masca de protecție acolo unde este cazul, dacă știi că vei avea de-a face cu cantități mari de praf sau spray-uri toxice.

Curățenia de sărbători este foarte obositoare, însă încearcă să nu iei nici pauze prea lungi, 15 minute sunt arhisuficiente. În caz contrar, îți vei pierde sporul și nu vei duce la bun sfârșit toate sarcinile.

Nu în ultimul rând, simplifică-ți alegerile

Data viitoare când vei merge să cumperi produse pentru curățat, alege varianta unui produs universal. Nu numai că va fi mult mai simplu să faci curat, dar vei scăpa și de stresul nepotrivirii unui produs cu o anumită suprafață.

Citește și: Cum ne pot pune decorațiunile de Crăciun sănătatea în pericol (STUDIU)

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alice Moisescu - Web-Editor
Ambițioasă, consecventă și iubitoare de frumos, așa cum se descrie chiar ea, Alice este consultant de imagine. Și dacă în adolescență era fascinată de mănușile sau pălăriile bunicii și se inconjura de reviste precum Vogue, Marie Claire sau Harper’s Bazaar, ei bine... acum Alice este ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân