Cum iti alegi draperiile

Draperiile pot fi asortate la mobila din lemn cu sticla, la cea cu aplicatii din otel, dar si la cea imbracata in tapiterie.
  • Publicat:
Cum iti alegi draperiile
Cum iti alegi draperiile

Draperiile pot fi asortate la mobila din lemn cu sticla, la cea cu aplicatii din otel, dar si la cea imbracata in tapiterie. Daca nu stiti ce sa alegeti si nu va permiteti sfaturile unui specialist, tineti cont de asortarea culorilor, a materialului si a modelului, in asa fel incat incaperea sa arate ca un intreg.

Ca sa arate bine, prindeti-le cu inele sau direct de galerii, ca, in timpul zilei, sa pot fi date la o parte, prinse cu panglici sim ple, ciucuri sau alte accesorii. La fel de elegant este sa folositi un maner prins discret in perete. Modelul manerului poate fi asortat cu un element din mobila sau covor.
 
Materialul
 
Materialul din care sunt facute draperiile poate avea un imprimeu discret, dar cu un fir lucios, care ii va da un aer sculptural. La fel de bine se pot asorta si draperile cu doua-trei culori sau in degrade. Celor mai indrazneti, designerii le recomanda decorarea camerei in pastel si asortarea unei draperii intr-o culoare puternica, ceea ce da o nota de modernitate incaperii.

Romanticii pot alege o draperie din saten sau dintr-un material lucios, vaporos si subtire, intr-o culoare dulce: roz, crem, vernil. Foarte eleganta este o draperie dintr-un material fin, mai lunga decat inaltimea camerei, care sa cada, aparent neglijent, pe podea. (E.H.)

 

Tags:
Urmărește CSID.ro pe Google News
Paula Rotaru - Senior Editor
Senior Editor, [email protected] A făcut parte din echipa Ce se întâmplă, Doctore? în perioada aprilie 2013-decembrie 2023. Articolele sale cuprind informații despre diverse afecțiuni, alimentația echilibrată, îngrijirea pielii și sănătatea emoțională. Colaborări: Viața ...
citește mai mult
Cum aranjezi masa pentru oaspeti
Cum aranjezi masa pentru oaspeti
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”