Ce să nu ții niciodată în baie

  • Publicat:
Ce să nu ții niciodată în baie
Sursa foto: shutterstock

Baia este locul în care se desfășoară rutina de dimineață pentru fiecare dintre noi. Și chiar dacă este curățată temeinic, nu uita că în baie se ascund cele mai multe bacterii și toxine. Iată care sunt lucrurile care nu ar trebui ținute niciodată în baie!

Produsele care nu se depozitează niciodată în baie

Medicamentele

Căldura și umiditatea din baie pot diminua eficiența medicamentelor. În cele mai multe cazuri, acestea își pierd efecte înainte de dată expirării.

Medicamentele pot fi ținute într-un sertar din dormitor sau în orice încăpere din casă ferită de umiditate și diferențe mari de temperatură.

Lamele de ras

Umiditatea duce la ruginirea lamei de ras. Lamele de ras sau obiectele tăioase nu sunt lucruri care se țin în baie, pot oxida.

Citește și: 5 greşeli pe care le faci la baie

Produsele de machiaj

Produsele de machiaj ținute în baie se vor deprecia mult mai repede. Căldura și umiditatea de pildă pot distruge fardul de pleoape, fardul de obraz, rujul și fondul de ten. Mai mult, bacteriile pot pătrunde cu ușurință în acest produse.

Parfumurile

Parfumurile/coloniile pot dezvolta un miros neplăcut dacă sunt ținute în baie pentru mult timp. Temperaturile oscilante sau aburul pot duce la modificarea aromei.

Citește și: De ce nu e bine să ţii parfumul în baie

Bijuteriile

Poate că te-ai obișnuit să îți dai brățările și cerceii jos și, la repezeală, să le lași pe chiuvetă. Ei bine, află că umezeala le răpește strălucirea, iar căldura poate deteriora fixarea pietrelor. Perlele au și mai mult de suferit.

Prosoapele umede

Prosoapele umede ținute a la long astfel pot favoriza apariția mucegaiului. Mai mult, acestea vor începe să miroasă și urât după câteva zile.

Surse:

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alice Moisescu - Web-Editor
Ambițioasă, consecventă și iubitoare de frumos, așa cum se descrie chiar ea, Alice este consultant de imagine. Și dacă în adolescență era fascinată de mănușile sau pălăriile bunicii și se inconjura de reviste precum Vogue, Marie Claire sau Harper’s Bazaar, ei bine... acum Alice este ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre colonoscopie. Dr. Oana Dolofan: „Nu orice pacient poate face colonoscopie”