Casă la cheie

  • Publicat:
Casă la cheie

Construcția unei case la cheie înseamnă realizarea fundației, structura de rezistență, pereții, acoperișul, geamurile, ușile, finisajele interioare și exterioare, dar și instalațiile termice, electrice și sanitare. Anumite firme oferă și opțiune amenajării casei cu mobilă după un design stabilit de la bun început.

Avantajul major al unei case la cheie este reprezentat de faptul că viitorul proprietar nu trebuie să-și mai bată capul cu îndelungi căutări de diverși meșteri, materiale, planificări, calcule și alte lucruri ce pot apărea în timpul construcției.

Este de la sine înțeles că o casă la cheie de 60 mp, spre exemplu, va fi mult mai ieftină comparativ cu o casă de 100 mp sau una cu etaj. Totodată și durata de execuție va fi mai mică, deși aici pot intervine factorii naturali (ploi, frig, vânt puternic, zăpadă) ce pot influența timpul de construcție.

Ce trebuie să știi atunci când alegi o firmă pentru construcția unei case?

Înainte de alegerea unei firme cu care să-ți construiești viitoarea casă, trebuie să te înarmezi cu răbdare și perseverență. După realizarea proiectului de construcție, obținerea autorizațiilor și avizelor de construcție, certificatului de urbanism, avizele furnizorilor de utilități, de mediu, acordul vecinilor și angajarea unui diriginte de șantier, puteți alege firma constructoare și începe efectiv construirea casei.

În primul rând atunci când alegi un constructor, este foarte important să faci mai întâi niște investigații pentru a fi sigur că îți poate oferi calitatea dorită. Nu te baza numai pe sfaturile oferite de cunoștințe sau prieteni, caută cât mai multe firme, astfel încât să ai de unde alege.

Există pe internet o mulțime de platforme prin intermediul cărora îți poți găsi un constructor potrivit.

Spre exemplu, pe Wilio ai posibilitatea să introduci o cerere cât mai detaliată legată de proiectul tău, urmând să primești o ofertă cu o serie de informații, precum casă la cheie preț, timp efectiv de lucru.

De asemenea trebuie să citești cu mare atenție contractul pe care îl vei semna cu firma constructoare. Acesta include termenul de livrare al casei, suma totală și termenele de realizare a avansului și numărul de tranșe efectuate, dar și materialele ce vor fi folosite. În contract trebuie specificate toate informațiile pe care le dorești realizate la viitoarea ta casă, pentru ca la final să nu ai surprize. Un constructor serios se obligă să realizeze toate specificațiile din contract, în timp util.

O firmă serioasă îți va oferi și garanție pentru structură, vicii ascunse, materialele folosite dar și pentru manoperă. Totodată, aceasta îți poate obține toate avizele de care ai nevoie pentru casa mult dorită.

Prețuri pentru o casă la cheie

În funcție de materialele folosite, finisajele dorite, amplasamentul casei, trebuie să știi că prețurile diferă de la o firmă la alta.

Spre exemplu, o casă la cheie din materiale convenționale, cărămidă și zidărie din BCA, are un preț de peste 900-1000 euro/mp, dar și un timp de execuție mai îndelungat.

Comparativ cu o casă convențională, o casă modulară se situează undeva între 500 – 800 euro/mp și un timp de execuție de 45 – 60 de zile, în funcție de dimensiuni. Desigur, prețul poate urca în funcție de materialele dorite pentru finisajele interioare și exterioare, dar și dacă doriți o casă la cheie, gata mobilată.

Atunci când alegi un constructor, nu-l alege pe cel care îți face cea mai ieftină ofertă și nu are niciun review de la clienți, pentru că există posibilitatea să nu primești calitatea dorită, sau în cel mai rău caz, să rămâi fără avansul deja plătit, dar și fără casă. Tocmai din această cauză, meșterii găsiți pe Wilio sunt toți verificați, oferă calitatea dorită și transmit încredere prin părerile postate ale clienților cu care au colaborat.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân