Animalele: cum ne pot îmbunătăți viața socială

Iată cum ne pot ajuta animalele să ne îmbunătățim viața socială și cum ne pot ajuta să creăm noi conexiuni cu cei din jur.
  • Publicat:
Animalele: cum ne pot îmbunătăți viața socială
Foto: pexels

Prietenii noștri blănoși au câte ceva să ne învețe, ne anunță cercetătorii. Până la urmă, dacă pisicile și câinii pot conviețui în armoinie (să ne amintim de faimosul duo cu Henry și pisica Baloo, populari pe Instagram), cu siguranță nici între noi, oamenii, nu ar trebui să existe diferențe. Iată cum ne pot ajuta animalele să ne îmbunătățim viața socială.

Animalele pot crea o conexiune instantă

În general tindem să ne izolăm, chiar și de vecini. Dacă privim comportamentul unui câine, acesta îți oferă în orice moment ocazia să te oprești să-i oferi atenție și, de ce nu, să începi o conversație cu stăpânul lui. Chiar și în aceste vremuri dificile prin care trecem, totul se rezumă la prietenie și la un comportament care să ne ajute să ne unim unii cu ceilalți.

Ne învață să colaborăm

Dacă îți iei un câine, va trebui să ieși destul de des cu el la plimbare, fie că o faci prin parc sau prin jurul blocului, ocazie cu care vei întâlni diferite tipologii de oameni. Animalele au un efect asupra oamenilor prin care îi ajută să socializeze. Sunt șanse mai mari să te oprești la o discuție cu o persoană străină atunci când ieși să-ți plimbi câinele decât atunci când ieși de unul singur.

Cercetările arată că animalele la locul de muncă, de exemplu, ne ajută să colaborăm cu cei din jur și să scădem nivelul de stres. Suntem mult mai relaxați în prezența unui animal și mult mai interactivi unii cu ceilalți.

Te ajută să ajungi la un numitor comun

Empatia, capacitatea de a recunoaște și de a putea înțelege ceea ce simte o altă persoană, este esențială și caracteristică animalelor. Animalele pot deveni o ancoră. De exemplu, atunci când vezi o altă persoană care iubește cățeii la fel de mult ca tine, sunt șanse mai mari să ai o gândire mai pozitivă în privința acelui individ.

De asemenea, câinii și pisicile ne ajută să stăm mai conectați uni cu ceilalți, pentru că ele au efectul acesta de a ne uni atunci când sunt prezente. Dragostea reciprocă și admirația pe care le purtăm animalelor noastre de companie ne pot ajuta să ajungem la un numitor comun și să cooperăm mai bine.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân