7 plante care nu trebuie ținute în dormitor. Greșeala pe care mulți români o fac

  • Publicat:
7 plante care nu trebuie ținute în dormitor. Greșeala pe care mulți români o fac
Sursa foto: shutterstock

Plantele nu ar trebui să lipsească nicidecum din casa ta. Cu toate acestea, trebuie să ai mare grijă ce plante așezi la tine în dormitor, care este camera în care petrecem mult timp.

Deși sunt frumoase și dau un aspect plăcut dormitorului tău, există anumite plante pe care nu ar trebui să le așezi în apropierea ta sau cel puțin să nu adormi cu acestea în cameră.

Plante pe care să nu le ții în dormitor

Leandrul

Cea mai periculoasă plantă de apartament pe care românii o au în casă este leandrul. Este foarte toxică și poate provoca probleme mari atât în cazul unui om adult, cât și în cazul animalelor de companie.

În cazul în care este ingerată de om, plantă poate provoca aritmie, probleme intestinale, frisoane, atacuri cerebrale, comă și chiar moarte. Este recomandat să eviți să ții această plantă în casă, mai ales dacă ai copii mici!

Bonsaiul

Bonsaiul nu este indicat să îl ai în casă, mai ales dacă suferi de alergii. De asemenea, planta poate provoca erupții cutanate celor care se zgârie sau taie în ea în timpul îngrijirii.

Ficusul

Ficusul poate provoca numeroase neplăceri celor alergici la praf, căci frunzele acestuia acumulează mult praf.

Ciclamen

Deși nu este și plata cu risc propriu zis, ciclamenul poate fi infestat rapid de gărgărițele de viță de vie. Dacă dăunătorii au atacat planta, mai greu să poată fi salvată.

Iedera englezească

Iedera nu este o plantă periculoasă doar pentru animale, iar în unele situații, poate provoca oamenilor reacții alergice severe.

Palmierul Areca

Deși are o frumusețe aparte, palmierul Areca vine la pachet și cu o mulțime de acarieni care îi distrug frunzele.

Euphoria Trigona

Această plantă poate fi extrem de toxică datorită sevei lăptoase pe care o conține. Seva nu trebuie atinsă sub nicio formă, produce iritații la nivelul pieli sau chiar orbire, în caz de contact cu ochii. Atenție mare, așadar.

Citește și: Plante în ghiveci care filtrează aerul din casă. Te scapă de migrene și probleme respiratorii

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alice Moisescu - Web-Editor
Ambițioasă, consecventă și iubitoare de frumos, așa cum se descrie chiar ea, Alice este consultant de imagine. Și dacă în adolescență era fascinată de mănușile sau pălăriile bunicii și se inconjura de reviste precum Vogue, Marie Claire sau Harper’s Bazaar, ei bine... acum Alice este ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân