5 idei inedite pentru ca baia ta să arate precum un spa

  • Publicat:
5 idei inedite pentru ca baia ta să arate precum un spa
Sursa foto: shutterstock

Baia nu mai este demult DOAR o cameră funcțională a unei locuințe. Pentru multe dintre femei, aceasta a devenit un adevărat spațiu de relaxare și reculegere. Astăzi, doamnele folosesc săruri cu beneficii pentru sănătate, uleiuri esențiale pentru aromaterapie, dar și lumânări parfumate!

5 ponturi pentru ca baia ta să arate precum un spa de lux

Folosește accentele de piatră

Dacă visezi la un aspect al băii ca desprins din filme, trebuie să te orientezi asupra materialelor cu aspect natural, precum piatra naturală. Poți opta pentru granit sau marmură, vor reacționa bine la contactul cu apa, dar și la umiditate ridicată.

Optează și pentru lemnul natur

Lemnul este un alt material ideal pentru a oferi băii tale un aspect deosebit. Folosește mobilier din lemn tratat sau cu finisaje ce imită lemnul natur. De asemenea, parchetul rezistent la apă este o altă alegere excelentă care îți va transforma baia într-un centru de spa!

Creează un design oriental

Pentru un look oriental, specific băilor turcești de pildă, alege finisajele decorative din cupru. Poți merge pe un lavoar din cupru cu baterii metalice, șamd. Nu uita nici de cromatică! O nuanță de turcoaz spre exemplu poate accentua impresia de oriental.

Citește și: Ce este Feng Shui și cum ne poate ajuta

Alege mozaicul

Mozaicul este ideal atunci când îți dorești că propria ta baia să fie și o oază de liniște. Este, în fapt, și un trend extraordinar în materie de design interior.

Mergi pe nuanță relaxante, pe culori neutre

Cât despre paleta coloristică, axează-te mult pe alb și pe culorile uni (crem, bej, grej), care se potrivesc perfect cu nuanța pietrei sau a lemnului. De altfel, nuanțele acestea sunt percepute și a fi de lux.

Și, așa cum am pomenit și la începutul articolului, nu uita nici de uleiurile cu arome îmbietoare, de lumânările parfumate, de boxa cu muzică chillout sau de sărurile energizante.

Citește și: Relaxeaza-te la maximum cu uleiuri esentiale!

Surse: Better Homes & Gardens, Real Simple, Homes & Gardens

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alice Moisescu - Web-Editor
Ambițioasă, consecventă și iubitoare de frumos, așa cum se descrie chiar ea, Alice este consultant de imagine. Și dacă în adolescență era fascinată de mănușile sau pălăriile bunicii și se inconjura de reviste precum Vogue, Marie Claire sau Harper’s Bazaar, ei bine... acum Alice este ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân