4 greșeli de evitat atunci când amenajezi un apartament cu o singură cameră

  • Publicat:
4 greșeli de evitat atunci când amenajezi un apartament cu o singură cameră
Sursa foto: shutterstock

Amenajarea unui apartament de tip studio poate reprezenta o provocare chiar și pentru specialiștii în design de interior. Fie că-ți dorești să creezi un dormitor cochet sau o zona de relaxare și citit, trebuie să ții cont de câteva sfaturi de la care ar fi indicat să nu te abați, în caz contrar te vei lovi de probleme pe termen lung.

Greșeli de evitat atunci când amenajezi un studio cu o singură camera

Nu optezi pentru mobilă funcțională

În spațiile de mici dimensiuni, piesele de mobilier alese sunt extrem de importante, de  aceea este necesar mobilierul multifuncțional. Acesta te va ajuta să maximizezi spațiul. Un pat rabatabil, o canapea extensibilă cu ladă de depozitare, o măsuță de cafea ce se poate extinde formând una pentru luat cina sau un taburet cu spațiul de depozitare în interiorul său pot fi doar câteva exemple de piese ce merită investiția.

Gândești estetic înainte de a gândi practic

Zona de odihnă dintr-un studio cu o singură încăpere trebuie să fie ideea principală. În amenajarea apartamentului, poți începe prin a achiziționa pentru prima oară patul, urmând ca ulterior de-abia să gândești întreg designul dimprejurul acestuia.

O variantă indicată pentru spațiul de dormit ar fi mai degrabă canapeaua extensibilă, chiar dacă nu este la fel de confortabilă ca un pat. Te poate ajuta să salvezi mult spațiu. Atenție însă la alegerea materialului canapelei. Aceasta se va uza în timp, fiind destinată atât dormitului, cât și cititului sau privitului la televizor în timpul zilei. Alege o canapea din microfibră, întreținerea ei va fi mult mai ușoară.

Încarci spațiul excesiv

O imensă greșeala în amenajarea apartamentului cu o singură încăpere este să încarci spațiul pe care îl ai la dispoziție în exces. Și chiar dacă mobila făcută pe comandă poate fi costisitoare financiar, o soluție optimă prin care poți exploata la maxim studioul o reprezintă dulapurile verticale, cele în perete. Astfel, hainele, încălțămintea sau lenjeriile și prosoapele pot avea locul lor de depozitare, iar tu poți salva spațiu prețios din încăpere.

Mobilezi baia și bucătăria în mod greșit

Aceeași regulă a mobilatului pe verticală trebuie aplicată și în cele mai mici spații din locuința ta, baia și bucătăria. Caută ca în spațiul de gătit să folosești obiecte de mobilier care încorporează electrocasnicele importante, precum mașina de spălat rufe, cea de vase sau cuptorul cu microunde. Cât despre spațiul dedicat băii, alege să montezi dulapuri suspendate pe pereți. Vei reuși astfel să îți organizezi mai simplu apartamentul cu o singură cameră și să menții și curățenia.

Surse: treehouse.com, extraspace.com, wikihow.com

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alice Moisescu - Web-Editor
Ambițioasă, consecventă și iubitoare de frumos, așa cum se descrie chiar ea, Alice este consultant de imagine. Și dacă în adolescență era fascinată de mănușile sau pălăriile bunicii și se inconjura de reviste precum Vogue, Marie Claire sau Harper’s Bazaar, ei bine... acum Alice este ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân