Hepatita C si regimul de viata indicat

Hepatita C reprezinta o problema de sanatate care impune un regim special de viata. Iata ce recomanda specialistii in privinta regimului de viata a pacientilor care au hepatita C!
  • Publicat:
Hepatita C si regimul de viata indicat
Hepatita C

De curand, am aflat ca am virusul hepatitei C. Am 24 de ani, pana acum m-am sim­tit ok, mi s-a spus ca am avut probabil hepatita, dar ca acum nu mai am. Sin­gu­re­le interventii chirurgicale le-am avut la 2 ani: operatie de amigdale si de polipi. Ma gandesc ca poate atunci am luat virusul.

Am inceput sa iau hepatoprotectoare, dar stiu ca e un virus periculos. Daca voi avea co­pii le voi transmite intrauterin virusul? Am observat ca obosesc repede si ca sunt sen­sibila la mirosuri de orice fel, mai ales di­mi­neata. Va rog sa imi spuneti ce regim de viata ar trebui sa am in aceasta situatie?

Trebuie neaparat sa mergi la un medic bun infectionist si sa tratezi afectiunea, pentru ca la varsta ta ai sanse bune de evolutie. Nu cred ca ai luat la 2 ani boala, pentru ca altfel nu ai fi crescut asa de mare si frumoasa! Poate un act sexual neprotejat?

Daca faci terapia adecvata, eventual cu interferon, poti face linistita copii, insa anunta-ti si partenerul despre boala si mergeti amandoi la medic.

Si nu uita: 10% dintre cazuri sunt semnalate ca fiind vindecate total!

Citeste si 10 lucruri de stiut despre hepatita
Nu mai vreau!

Urmărește CSID.ro pe Google News
Vesela si cu forte proaspete
Vesela si cu forte proaspete
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”