Grepfrutul, medicament natural impotriva diabetului si a colesterolului

Gustul amar al grepfrutului se datoreaza unei molecule care previne diabetul si formarea colesterolului rau.
  • Publicat:
Grepfrutul, medicament natural impotriva diabetului si a colesterolului
Grepfrutul, "medicament" natural impotriva diabetului si a colesterolului

Tratamentele impotriva diabetului si a colesterolului „rau” au ajuns intr-o noua etapa, cea in care oamenii de stiinta si-au intors privirea catre natura. Un studiu israelian demonstreaza ca naringenina, molecula care confera grepfrutului gustul amar, are efecte benefice in cazul persoanelor suferind de ateroscleroza, hipermetabolism si chiar diabet.

Studiul, aparut in publicatia PLoS One, demonstreaza ca o cantitate suficient de mare de naringenina consumata inainte de masa poate opri producerea de colesterol „rau” cu pana la 42 de procente si poate crete sensibilitatea la insulina cu 64 de procente.

Oamenii de stiinta atrag atentia ca organismul nostru nu poate absorbi prea simplu aceasta molecula, daca se afla in stare naturala. Astfel, israelienii au „umblat” putin asupra ei, imbunatatind-o cu ajutorul ciclodextrinei, o molecula folosita adesea in industria farmaceutica pentru ca intensifica bioabsorbtia medicamentelor in organism.

„Complexul obtinut de noi este special pentru ca se ia inainte de masa, ca masura de prevenire a afectiunilor. Prin comparatie, medicamentele existente se prescriu numai dupa ce nivelul anormal al lipidelor din sange a devenit problema cronica”, a atras atentia dr. Yaakov Nahmias, coautor al studiului.

 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Elena Nistor
Elena Nistor este redactor colaborator al site-ului “Ce se întâmplă, doctore?”, articolele sale fiind dedicate sănătăţii şi sexualităţii. Temele pe care le abordează Elena Nistor se bucură de mare succes în rândul celor care îşi doresc să afle informaţii utile în ceea ce priveşte ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”