Dr. Vasi Rădulescu: „Polidinul nu a fost niciodată vaccin antiviral”

Doctorul Vasi Rădulescu demontează celebrul mit potrivit căruia Polidinul ar fi panaceu şi atrage atenţia că acesta nici măcar nu are acţiune împotriva virusurilor.
  • Publicat:
Dr. Vasi Rădulescu: „Polidinul nu a fost niciodată vaccin antiviral”

Într-un articol postat pe site-ul Leapşa de Sănătate, doctorul Vasi Rădulescu demontează celebrul mit potrivit căruia Polidinul ar fi panaceu şi atrage atenţia că acesta nici măcar nu are acţiune împotriva virusurilor. 

De asemenea, medicul spune că, oricât de nostalgici am fi, suntem obligaţi să respectăm adevărul ştiinţific şi să nu mai promovăm mesaje false. 

Redăm mai jos o parte din articolul privind coronavirusul şi vaccinul românesc Polidin:

„Primesc mesaje interesante în această perioadă, iar unele fac referire la Institutul Cantacuzino şi celebrul Polidin. Au îngropat institutul, au distrus polidinul, cel mai bun vaccin inventat vreodată chiar aici, în ţara noastră. El ne-ar fi scăpat şi de coronavirus! Cam aşa sună mesajele.

Din capul locului vă spun că mi-ar fi plăcut să avem Institutul Cantacuzino activ, la putere maximă, cu specialişti redutabili, cu cercetare medicală, cu produse care să respecte realităţile medicale actuale şi, desigur, adevărul ştiinţific. Institutul acela a fost închis din neputinţa statului care nu e capabil să investească în cercetare (e un domeniu în care stăm cumplit), să gândească un proiect fezabil, să-l nişeze pe nişte produse care chiar să aibă aplicabilitate naţională.

(…) Nostalgiile nu au ce căuta aici. Trăim vremuri grele, într-un capitalism în care unii câştigă şi alţii pierd, unii cresc şi alţii dispar. Nu poţi să gândeşti că ai cum să faci vaccinuri sau preparate performante la fel cum o fac giganţii care stau pe miliarde de dolari. Asta nu se va întâmpla niciodată.

Să trecem la celebrul polidin, văzut de mulţi ca un panaceu. Polidinul, sărmanul, nici nu ar avea cum să se pună cu noul coronavirus, pentru că el nu are treabă cu virusurile. Polidinul nu a fost niciodată vaccin antiviral. El continuă în numeroase articole să fie lăudat ca vaccin miraculos împotriva bacteriilor şi virusurilor, dar în realitate e un produs polibacterian, format din 13 bacterii diferite. Scopul lui era să sensibilizeze corpul la acele bacterii şi să creeze linii imune de apărare împotriva lor. Simplu. Nimic în legătură cu virusurile, cu atât mai puţin cu SARS-Cov2 (…)”

Citeşte continuarea articolului pe Leapşa de Sănătate.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân