Cum să foloseşti corect masca de protecţie, mai ales dacă porţi ochelari

Pentru purtătorii de ochelari în special, masca de protecţie pare un chin. Iată cum să o porţi corect.
  • Publicat:
Cum să foloseşti corect masca de protecţie, mai ales dacă porţi ochelari
FOTO: shutterstock / Cum să foloseşti corect masca de protecţie, mai ales dacă porţi ochelari

De la bandane, până la măşti realizate chiar în confortul casei şi alte materiale folosite pentru acoperirea feţei, purtatul măştii va deveni un obicei de care nu ne vom despărţi prea curând. Deşi restricţiile se ridică începând cu data de 15 mai, în continuare vom fi obligaţi să purtăm măştile de protecţie în spaţiile publice, ca metodă de prevenţie a răspândirii coronavirusului, mai ales că mulţi dintre pacienţi sunt asimptomatici.

În timp ce măştile improvizate nu oferă chiar atât de multă protecţie purtătorilor în faţa răspândirii germenilor, îi ajută totuşi să nu dea mai departe proprii germeni, mai ales dacă sunt asimptomatici. Din păcate, multe persoane poartă greşit măştile de protecţie, ceea ce diminuează eficacitatea lor. În primul rând, trebuie să ne asigurăm că acestea sunt strânse de faţă.

”Măştile trebuie să fie cât mai strânse posibil de piele”, spune pentru publicaţia PEOPLE Dr. Stephen Berger, expert în boli infecţioase.

Asta înseamnă că nu ar trebui să existe goli între mască şi piele şi trebuie aşezată atât pe podul nasului, cât şi sub bărbie. Este foarte important ca masca să nu acopere doar gura, ci şi nasul, aspect pe care l-am văzut de multe ori în ultimele luni prin spaţiile aglomerate.

”Nasul trebuie acoperit”, explică specialistul, menţionând totodată că virusul poate pătrunde şi prin orificiile nazale.

În privinţa purtătorilor de ochelari de vedere, care se confruntă cu dificultatea de a purta măşti fără să-şi aburească lentilele, Berger sugerează ajustarea măştilor de protecţie.

”Masca trebuie presată pe piele, sub ochi şi ataşată până sub bărbie pentru a redirecţiona aerul expirat”, a spus Berger.

Odată ce am ieşit din casă, trebuie să evităm să ne atingem măştile şi să le ajustăm pentru a evita riscul de contaminare. Atât înainte, cât şi după folosirea măştii trebuie să ne spălăm bine pe mâini cu apă şi săpun, iar odată ajunşi acasă, pentru a da jos masca trebuie îndepărtată mai întâi de la urechi, fără să atingem faţa sau masca.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân