4 studii importante pentru sănătatea noastră

Acum că abia ne împrietenim cu 2018, ne-am gândit să îi mulţumim lui 2017 pentru toate informaţiile utile pe care ni le-a oferit. Am ales să amintim patru dintre cele mai interesante informaţii aflate în urma unor studii importante. în materie de sănătate.
  • Publicat:
4 studii importante pentru sănătatea noastră

Acum că abia ne împrietenim cu 2018, ne-am gândit să îi mulţumim lui 2017 pentru toate informaţiile utile pe care ni le-a oferit. Am ales să amintim patru dintre cele mai interesante informaţii aflate în urma unor studii importante în materie de sănătate.
 

Importanţa vitaminei D

Vitamina D este un nutrient vital, ajutând intestinele să absoarbă calciul necesar, menţinând în acelaşi timp calciu şi fosfat la concentraţiile potrivite pentru a susţine creşterea şi întreţinerea osoasă sănătoasă. Fără nivele adecvate în organism, oasele pot deveni fragile şi deformate.Vitamina D nu este prezentă în mod natural în multe alimente, în schimb cea mai mare parte a cerinţei noastre este sintetizată în piele după expunerea la lumina ultravioletă a soarelui.

În ciuda importanţei vitaminei D, mulţi oameni din Statele Unite nu au niveluri suficiente în corpul lor. De exemplu, un studiu a constatat faptul că în ansamblu, mai mult de 40% din populaţia din S.U.A. a prezentat deficienţă de vitamina D, ceea ce mai târziu a fost denumită drept pandemie.

Colesterolul bun ar putea fi periculos

Un nou studiu publicat în European Heart Journal constată faptul că aşa numitul colesterol „bun” sau colesterolul cu densitate mare a lipoproteinelor (HDL) poate creşte, de fapt, riscul decesului prematur. Şi totuşi, comunitatea medicală sugerează faptul că nivelurile mai ridicate ale colesterolului bun sunt de dorit, deoarece pot proteja împotriva bolilor de inimă şi a accidentului vascular cerebral. Contrar acestuia este colesterolul „nociv” sau lipoproteina cu densitate scăzută (LDL), care blochează arterele.

Posibila descoperire a împiedicării metastazării cancerului

Metastazia este procesul prin care cancerul se răspândeşte în tot corpul. În timpul acestui proces, celulele canceroase pot invada ţesuturile sănătoase din apropiere, pot penetra pereţii ganglionilor limfatici sau pot intra în vasele de sânge din jur.

Noile cercetări se pare că au găsit o modalitate de control al metastazelor prin inhibarea migrării celulelor canceroase. Oprirea migrării celulelor este cheia în stoparea metastazelor.

Ceea ce permite celulelor canceroase să migreze este un set de proeminenţe care le ajută să se mişte. Echipa de cercetători – condusă de Mostafa El-Sayed, şeful de catedră Julius Brown şi profesorul chimie şi biochimie de la Şcoala Georgia Tech din Atlanta, GA – a reuşit să reducă cu succes aceste proeminenţe folosind o tehnică specială.


Potasiul, la fel de vinovat pentru hipertensiunea arterială, precum sodiul

Tensiunea arterială crescută (sau hipertensiunea arterială) este un ucigaş tăcut. La nivel mondial, afectează aproximativ 1 miliard de oameni. Aproximativ 75 milioane dintre aceştia trăiesc în Statele Unit, unde în jur de 1 din 3 persoane sunt afectate de hipertensiune.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) afirmă faptul că hipertensiunea arterială se află în spatele a 51% din decesele legate de accident vascular cerebral şi 45% din decesele cauzate de boli de inimă. Studiile din ultimii ani au demonstrat clar cum consumul unei diete bogate în sare (şi prin urmare sodiu), cum ar fi dieta standard occidentală, poate duce la hipertensiune arterială. Această revizuire recentă, publicată în Jurnalul American de Fiziologie – Endocrinologie şi Metabolism, arată că aportul mare de sodiu nu este singurul factor important în alimentaţie; potasiul are de asemenea un rol vital.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Bianca Poptean - Psiholog
Am scris peste 10 ani pentru Ce se întâmplă doctore, timp în care am realizat sute de articole, interviuri cu medici și specialiști în diverse domenii, materiale video, conferințe și emisiuni live. Mai mult, sunt mamă a doi băieți minunați care mi-au oferit ocazia să văd lumea prin ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”