Autismul ar putea fi influentat de alimentatie

Cercetatorii americani au inceput sa analizeze rolul alimentatiei in comportamentul copiilor care sufera de autism, dupa ce au aparut informatii conform carora diferiti nutrienti ar influenta evolutia acestei boli.
  • Publicat:
Autismul ar putea fi influentat de alimentatie
Autismul ar putea fi influentat de alimentatie

Cercetatorii americani au inceput sa analizeze rolul alimentatiei in comportamentul copiilor care sufera de autism, dupa ce au aparut informatii conform carora diferiti nutrienti ar influenta evolutia acestei boli. Specialistii vor sa studieze impactul pe care il au anumite alimente asupra deficientelor neurologice si de comportament, mai ales cele cu continut de gluten. Pana acum exista câteva cercetari care recomanda evitarea alimentelor cu continut de gluten din meniul copiilor cu autism.

Glutenul este un compus de origine vegetala care se gaseste in cereale. Renuntarea la produsele fara gluten inseamna  renuntarea la o categorie alimentara esentiala in dezvoltarea normala a copiilor sanatosi, insa in cazul celor care sufera e autism s-ar putea dovedi chiar indicata. Produsele cu gluten sunt cerealele, biscuitii, painea, faina si alti derivati ai acestora.

Studiile anterioare au descoperit diferente la nivelul sistemului nervos central la cei cu deficiente de comportament si cei doar predispusi la astfel de afectiuni. Specialistii spun ca autismul este provocat de factori genetici si de mediu, insa cauzele exacte ale acestei boli nu au fost inca determinate.

Cercetatorii cred ca exista o legatura importanta intre alimentatie si autism deoarece multi dintre copiii afectati de aceasta boala au si probleme gastrointestinale, cum ar fi constipatie sau diaree. O explicatie posibila ar fi aceea ca neurotransmitatorii si neuroreceptorii din intestine corespund cu cei din creier, astfel ca alimentele consumate ar putea influenta deviatiile de comportament.
 
 

Urmărește CSID.ro pe Google News
CSID: Candidoza
CSID: Candidoza
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân