Sala de forta si problemele de inima

Un cititor intreaba specialistul.
  • Publicat:
Sala de forta si problemele de inima
no title

Am 17 ani si as dori sa stiu daca pot incepe sa merg la sala de forta. Dar eu stiu ca am PVM (prolaps de valva mitrala) si daca incep sa merg la sala vreau sa iau si proteine, carbohidrati si alte minuni pentru a creste in masa musculara.

De aceea as dori sa stiu daca ma afecteaza acele proteine. Nu acum, pe moment, sa zicem peste 1-2 ani daca ma va afecta la inima?

Sportul este recomandat, insa exercitiile cardiovasculare asociate cu proteine in cadrul regimului de crestere a masei musculare se fac la recomandarea si sub supravegherea unui medic si antrenor (cu diploma) chiar si in cazul persoanelor fara cardiopatii.

Raspunsul meu este precautie maxima, intrucat produsele pentru fitness contin si diverse substante care accelereaza metabolismul si cresc ritmul cardiac, ca si exercitiile cardio intense pe de alta parte.

Inima este un organ aproape integral muscular, deci si la acest nivel se petrec schimbari si sfatul meu este sa mergi intai la cardiologul care te supravegheaza, sa initiezi un program de sport mai intens in clinica de recuperare a spitalului (in ideea in care acolo este personal specializat) si apoi treptat sa te lasi doar pe mana unui antrenor.

Imi curge sange din nas!

De vreo 4 zile, am o problema: imi curge sange din nas. Primele 2 zile nu am dat importanta, dar e din ce in ce mai rau. Si daca ma strang putin de nas curge sange. Acum si cand stranut imi curge sange din nas. De fumat, nu fumez, beau ocazional si atunci cu masura, mananc foarte condimentat si sarat si fac mult sport zilnic. Ce se intampla?

Poate fi o problema la nivelul mucoasei nazale, dar daca spui ca mananci sarat poate fi vorba de un puseu de hipertensiune care are si un astfel de simptom. Mai multe date mi-ar fi fost de folos: varsta, gen si alte afectiuni asociate, dar decat sa pierzi timpul scriindu-mi asta, mergi de urgenta la un internist care va decela cauzele epistaxisului.

Citeste si Cand nu e bine sa faci sport?

Urmărește CSID.ro pe Google News
Piercingul bucal: focar de infectii
Piercingul bucal: focar de infectii
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”