Reumatismul, invins cu un vaccin

Un nou vaccin descoperit de cercetatorii britanici ar putea trata artrita reumatoida.
  • Publicat:
Reumatismul, invins cu un vaccin
Artrita reumatoida, invinsa cu un vaccin

Un nou vaccin conceput de oamenii de stiinta englezi i-ar putea scapa definitiv de suferinta pe bolnavii de artrita reumatoida.

Artrita reumatoida (poliartrita reumatoida) este o boala autoimuna, sistemul imunitar producand anticorpi care ataca propriile articulatii. Afectiunea se caracterizeaza prin inflamarea partilor moi ale articulatiilor, generand dureri ce pot duce, in cele din urma, la deformarea acestora. O data instalata, boala nu se mai vindeca, putand fi doar ameliorata cu ajutorul tratamentelor adecvate.

Noua descoperire a cercetatorilor de la Universitatea Newcastle aduce insa in prim plan posibilitatea ca boala sa fie invinsa definitiv. Vaccinul creat actioneaza asupra articulatiilor prin intermediul vaselor de sange. Substanta activa manipuleaza vasele de sange ale pacientilor, astfel incat acestea se pot transforma in celule dendritice, care au capacitatea de a suprima actiunea sistemului imunitar la nivelul articulatiilor.

Cercetatorii britanici vor testa in urmatoarea perioada vaccinul pe opt persoane, iar in cazul in care se va dovedi a fi eficient se vor incepe testele la scara mai larga.
 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Poluarea distruge vasele capilare
Poluarea distruge vasele capilare
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”
Recomandări: