Un studiu arată că părinţii şi bunicii trăiesc mai mult dacă sunt vizitaţi mai des

Oamenii de ştiinţă au descoperit că singurătatea în cazul oamenilor bătrâni poate duce la declin şi în unele situaţii la moarte prematură.
  • Publicat:
Un studiu arată că părinţii şi bunicii trăiesc mai mult dacă sunt vizitaţi mai des


Oamenii de ştiinţă de la Universitatea din California, San Francisco, au descoperit că singurătatea în cazul oamenilor bătrâni poate duce la declin şi în unele situaţii la moarte prematură.

Lucrarea cercetătorilor a fost intitulată „Singurătatea în cazul Bătrânilor“. Studiul a fost realizat pe un grup de 1.600 de adulţi cu vârsta medie de 71 de ani.

Concluziile au arătat că peste 23% din participanţii singuri au murit într-un interval de şase ani de la începutul studiului, în comparaţie cu doar 14% dintre cei care aveau companie, informează The Independent.

De asemnea studiul arată că 43% dintre persoanele de peste 60 de ani se simt izolate.

Acesta nu este singurul studiu care leagă singurătatea de moarte prematură. Cercetătorii de la Brigham Young University, din Utah, au prezentat în 2010 o teorie conform căreia legăturile sociale cresc speranţa de viaţă. Astfel, oamenii care au prieteni apropiaţi şi o relaţie strânsă cu familia trăiesc mai mult. 

Sursa: Mediafax

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”