Imagini terifiante în spitalele din Spania: oameni care tuşesc, întinşi pe jos, pe cearşafuri

Gravitatea situaţiei a fost surprinsă într-un video realizat de Corriere TV, care relevă imagini îngrozitoare cu bolnavi care zac pe jos, pe holurile unităţii medicale.
  • Publicat:
Imagini terifiante în spitalele din Spania: oameni care tuşesc, întinşi pe jos, pe cearşafuri
Sursa foto: captură video

Peste 4.000 de noi cazuri de infecţie cu noul coronavirus şi 2.207 decese au fost înregistrate în Spania, în doar o zi. Cel mai afectat oraş este Madrid, capitala Spaniei, unde spitalele pur şi simplu nu mai fac faţă noilor cazuri de infecţie. Gravitatea situaţiei a fost surprinsă într-un video realizat de Corriere TV, care relevă imagini îngrozitoare cu bolnavi care zac pe jos, pe holurile unităţii medicale, deoarece nu au mai avut loc în saloane. 
 

Oamenii tuşesc întruna şi aşteaptă cu orele să se elibereze un salon în care să primească îngrijire medicală adecvată. „Avem pacienţi care nu au paturi disponibile, care trebuie să stea pe scaune de plastic timp de 30 de ore”, a declarat Javier Garcia, un reprezentant al sindicatelor, pentru El Mundo.

Spania este a doua cea mai afectată ţară din Europa, după Italia, din punctul de vedere al numărului de cazuri de infecţie cu noul coronavirus. Potrivit worldmeteres.info, până la momentul redactării acestei ştiri erau înregistrate în Spania 33.089 de cazuri de infecţie şi 4.321 de decese cauzate de COVID-19.

În Italia, situaţia este şi mai dramatică: sunt aproape 64.000 de cazuri de infecţie şi peste 6.000 de decese în total.

La crematoriul din Piacenza ajung zilnic peste 100 de sicrie, în condiţiile în care, în mod normal, nu au loc mai mult de 13 incinerări.

La noi în ţară, numărul cazurilor de infecţie a ajuns la 576 şi sunt înregistrate până la acest moment 8 decese. Din păcate, ne aşteptăm la o creştere alarmantă a numărului de cazuri în următoarele două săptămâni, ca urmare a nerespectării măsurilor recomandate de autorităţi în ceea ce priveşte distanţarea socială.

Deşi situaţia dramatică este prezentată zilnic în presa scrisă, online şi TV, se pare că o parte a populaţiei continuă să subestimeze pericolul pandemiei de coronavirus.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Paula Rotaru - Senior Editor
Senior Editor, [email protected] A făcut parte din echipa Ce se întâmplă, Doctore? în perioada aprilie 2013-decembrie 2023. Articolele sale cuprind informații despre diverse afecțiuni, alimentația echilibrată, îngrijirea pielii și sănătatea emoțională. Colaborări: Viața ...
citește mai mult
Recomandare video
Stereotaxia în metastazele cerebrale: „E indicată la pacienții cu un număr limitat de metastaze”