Faceţi o faptă bună dacă vreţi să vă reduceţi riscul de deces prematur!

Sunteţi stresaţi? Cu siguranţă vă puteţi relaxa cu ajutorul unei băi parfumate, citind o carte bună sau ascultând muzica preferată. Însă, susţin experţii, cel mai nimerit este să faceţi un bine unei persoane, din familie, din grupul de prieteni sau necunocută.
  • Publicat:
Faceţi o faptă bună dacă vreţi să vă reduceţi riscul de deces prematur!

Sunteţi stresaţi? Cu siguranţă vă puteţi relaxa cu ajutorul unei băi parfumate, citind o carte bună sau ascultând muzica preferată.

Însă, susţin experţii, cel mai nimerit este să faceţi un bine unei persoane, din familie, din grupul de prieteni sau necunocută.

Potrivit unui studiu publicat în American Journal of Public Health, evenimentele stresante se amortizează dacă facem o faptă bună de dragul altcuiva.
Oamenii de ştiinţă atrag atenţia că stresul poate creşte cu 30 de procente riscul de deces prematur, prin urmare e necesar să găsim metode optime pentru a-l combate.

Atunci când facem un bine unei persoane ne putem reduce nivelul de anxietate prin redirecţionarea atenţiei asupra unui lucru frumos. Reacţia celor ce primesc din bunătatea noastră ne va face să uităm, cel puţin pentru câteva ore, de probleme.
 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Elena Nistor
Elena Nistor este redactor colaborator al site-ului “Ce se întâmplă, doctore?”, articolele sale fiind dedicate sănătăţii şi sexualităţii. Temele pe care le abordează Elena Nistor se bucură de mare succes în rândul celor care îşi doresc să afle informaţii utile în ceea ce priveşte ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân