200.000 de măşti FFP2, au ajuns în România din China. Cine va beneficia de acestea?

Dintre persoanele confirmate pozitiv, 329 au fost declarate vindecate şi externate. Totodată, până acum, 146 de persoane diagnosticate cu coronavirus au decedat
  • Publicat:
200.000 de măşti FFP2, au ajuns în România din China. Cine va beneficia de acestea?
200.000 de măşti FFP2, au ajuns în România din China. Cine vor beneficia de ele? foto Shutterstock

Ministerul Sănătăţii a anunţat că 9 tone de materiale sanitare, constând în 200.000 de măşti FFP2, au ajuns în România din China. Aceste materiale vor fi distribuite spitalelor desemnate pentru gestionarea cazurilor confirmate cu noul coronavirus, cu prioritate către cele aflate în judeţe cu un număr mare de persoane confirmate pozitiv.
 
Până pe 4 aprilie, ora 12.00, pe teritoriul României, au fost depistate 3.613 de cazuri de persoane cu coronavirus. Dintre persoanele confirmate pozitiv, 329 au fost declarate vindecate şi externate. Totodată, până acum, 146 persoane diagnosticate cu infecţie cu COVID-19, internate în spitale din Dolj, Bucureşti, Iaşi, Suceava, Arad, Bacău, Timiş, Cluj, Neamţ, Hunedoara, Constanţa, Satu Mare, Sibiu, Ialomiţa, Bistriţa-Năsăud, Covasna, Dâmboviţa, Vrancea, Galaţi, Caraş-Severin, Mureş şi Mehedinţi, au decedat.  La ATI, în acest moment, sunt internaţi 119 pacienţi. 

Câte persoane sunt în carantină instituţionalizată? 

Pe teritoriul României, în carantină instituţionalizată sunt  15.252 de persoane. Alte 113.449 de persoane sunt în izolare la domiciliu şi se află sub monitorizare medicală. 

Câte teste au fost lucrate?

Până la această dată, la nivel naţional, au fost prelucrate 36.092 de teste. 
 

Câţi români au sunat ieri pentru informare din surse autorizate despre COVID-19?

În ultimele 24 de ore, au fost înregistrate 893 de apeluri la numărul unic de urgenţă 112 şi 4.164 la linia TELVERDE (0800 800 358), deschisă special pentru informarea cetăţenilor.
 

Câte dosare penale s-au întocmit în contexul pandemiei?

Prin structurile abilitate ale M.A.I. au fost întocmite, până în prezent, 300 de  dosare penale, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de zădărnicirea combaterii bolilor, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 352 alin. 1 Cod Penal. 

Alte informaţii transmise de Ministerul Sănătăţii sunt – de la intrarea în vigoare a Ordonanţei Militare nr. 2 şi până în prezent, au fost plasate în carantină instituţionalizată 1.479 de persoane care nu au respectat perioada de autoizolare. De asemenea, 53 de persoane aflate în carantină au părăsit locaţia în care au fost plasate, pentru acestea fiind dispusă măsura carantinării pentru o nouă perioadă de 14 zile. 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Stereotaxia în metastazele cerebrale: „E indicată la pacienții cu un număr limitat de metastaze”