Respiraţia transformaţională sau terapia prin… respiraţie

Respiraţia este un proces atât de natural, încât adesea uiţi că respiri. Şi fără a respira, n-ai putea de fapt, să trăieşti. Sunt multe teorii care spun că atunci când îţi conştientizezi respiraţia, îţi dai seama că ea inseamnă viaţă pură. Pentru acest lucru pledează şi terapeuta Sibel Aceyman.
  • Publicat:
Respiraţia transformaţională sau terapia prin... respiraţie

Respiraţia este un proces atât de natural, încât adesea uiţi că respiri. Şi fără a respira, n-ai putea de fapt, să trăieşti. Sunt multe teorii care spun că atunci când îţi conştientizezi respiraţia, îţi dai seama că ea inseamnă viaţă pură. Pentru acest lucru pledează şi terapeuta Sibel Aceyman.
S-a născut în Istanbul, a studiat tehnici energetice şi fizica cuantică la Napoli, iar acum vine lunar la Bucureşti unde practică Healing&Breathing therapy, la Eden Spa. Sibel ne povesteşte despre cât de important este să respiri conştient, cât de mult ne poate transforma aceată terapie şi cum ne conectează, de fapt cu Universul, cu viaţa însăşi.

Cum ai descrie terapia Healing & Breathing?

Din punct de vedere tehnic, terapia Healing & Breathing începe prin a inspira pe gură şi a expira pe nas. Respiraţia trebuie să fie profundă, relaxată, să vină de la sine. Astfel, se produce o echilibrare energetică, o curăţare profundă şi o energizare instant.

Ai fost inzestrată cu un dar special. Când l-ai descoperit?

Am descoperit că am o energie specială pe la 14 ani, dar abia în 2002 m-am “maturizat spiritual” şi am început să îmi canalizez energia către oameni şi problemele lor. În 2000 m-am tratat pe mine (aşa am dezvoltat şi această tehnică a respiraţiei), iar în 2005 am considerat că sunt pregătită să ofer sprijin celor care aveau nevoie.

Ce fel de afecţiuni pot fi tratate prin această terapie?

Eu nu tratez afecţiunile în sine. Cei bolnavi se vindecă singuri, realizând ceea ce le lipseşte, conştientiyându-şi respiraţia. Ei se tratează cu ajutorul energiei mele şi cu ajutorul lui Dumnezeu (sau a forţei din Univers în care cred).

Ce se întâmplă mai exact în timpul unei şedinţe?

Sesiunea terapeutică se poate asemăna cu o călătorie pornită de la respiraţia accelerată şi, uneori, de-a lungul ei, te pot întâmpina miracole, fireşte, dacă şi tu crezi în ele.

Ce fel de oameni vin la tratament şi cum se simt după?

Vin la mine oameni care doresc să se regăsească spiritual, dar şi oameni care suferă de diferite afecţiuni precum: atacuri de panică, depresii sau chiar boli incurabile. După şedinţa terapeutică, pacienţii încep să experimenteze o serie de senzaţii noi, ceea ce îi determină să revină. Mulţi trăiesc sentimente de fericire, tristeţe, furie, însă încep să înţeleagă cauzalitatea lor!

Pacientul trebuie să aibă credinţă pentru a fi vindecat?

Vindecarea nu poate avea loc dacă o persoană nu are credinţă. Pacientul poate crede în Dumnezeu sau în orice altceva, de el depinde. Această mare putere din Univers poate fi numită oricum îşi doreşte el. Important este să creadă în ea. Şi să nu uite să îşi conştientizeze cât de mult poate respiraţia.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Bianca Poptean - Psiholog
Am scris peste 10 ani pentru Ce se întâmplă doctore, timp în care am realizat sute de articole, interviuri cu medici și specialiști în diverse domenii, materiale video, conferințe și emisiuni live. Mai mult, sunt mamă a doi băieți minunați care mi-au oferit ocazia să văd lumea prin ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”