Nicoleta Magargiu, terapeut: ”Termoterapia ajută la slăbire şi la detoxifiere”

Pentru remodelarea corpului şi eliminarea kilogramelor în plus, ar putea fi de ajutor şi termoterapia. Metoda este consacrată în medicina chineză.
  • Publicat:
Nicoleta Magargiu, terapeut: ”Termoterapia ajută la slăbire şi la detoxifiere”
Nicoleta Magargiu, terapeut: ”Termoterapia ajută la slăbire şi la detoxifiere”, foto arhiva

Când vine vorba despre restabilirea sănătăţii, stării de bine şi a frumuseţii multe răspunsuri vin din sfera terapiilor alternative. Termoterapia, terapia care foloseşte căldura pentru vindecare vine din cultura şi medicina chineză. Am aflat mai multe informaţii despre efectele termoterapiei moderne şi afecţiunile în care are efect de la Nicoleta Magargiu, specialist în terapii jad şi infraroşii.

Căldura în scop terapeutic se folosea sub diverse forme – utilizarea a unor ierburi terapeutice – moxa, în acupunctura, sub formă de pietre sau cristale încălzite, dar şi în tratamentul cu ventuze. Termoterapia a ţinut pasul cu dezvoltarea tehnologică iar astăzi efectele pietrelor de jad sau turmalină încălzite sunt dublate de efectele razelor infraroşii. 

CSÎD: Ce afecţiuni se pot ameliora/trata prin termoterapie?
Nicoleta Magargiu:
Termoterapia are o rază largă de afecţiuni unde are efecte benefice. De exemplu, este utilă în afecţiuni ale aparatului circulator datorită efectului imediat de vasodilataţie. Chiar şi cei care au: probleme cardiace pot folosi căldura controlată pentru a ajuta organismul la curăţarea vaselor de sânge în caz de ateroscleroză. Multe rezultate pozitive sunt şi în cazurile de migrene, dureri de cap şi sindrom de mâini şi picioare reci, dureri de spate.
 

Căldura de ajutor în detoxifierea organismului

CSÎD: Ajută termoterapia şi în curele de detoxifiere?
Nicoleta Magargiu:
În cazul unor afecţiuni care ţin de un grad mare de toxicitate acumulat în corp, termoterapia oferă rezultate extraordinare întrucât lucrează pe toate cele 5 căi emonctorii (de detoxifiere):
elimină complet constipaţia, chiar fără schimbarea stilului alimentar; termoterapia ajută la păstrarea sănătăţii colonului, ajută la eliminarea calculilor renali sau a nisipului de la rinichi, tocmai de aceea se recomandă neaparat consumul de apă înaintea unei şedinţe terapeutice cu raze infraroşii;stimulează detoxifierea prin transpiraţie, ajutând enorm la retenţia de apă, pielea devenind fermă, întinsă.

Se pot elimina kilogramele în plus

CSÎD: Termoterapia este utilă şi la eliminarea kilogramelor în plus?

Nicoleta Magargiu: Termoterapia cu raze infraroşii este utilă în procesul de detoxifiere şi scădere în greutate. Personal, am îndrumat sute de cazuri. Căldura ajută să eliminăm apa reţinută în ţesuturi, stimulează tranzitul intestinal lent şi ne ajută să avem o excreţie zilnică, corectă, rezolvând complet constipaţia. Ne ajută la a slăbi atât în centimetri, cât şi în kilograme, datorită faptului că promovează atât o funcţionare mai bună a sistemului circulator sangvin, cât şi datorită faptului că accelerează digestia.

Şi pielea beneficiază de beneficiile căldurii controlate

CSÎD: Are termoterapie şi efecte benefice în păstrarea sănătăţii pielii?
Nicoleta Magargiu
: La şedinţele de termoterapie, se dilată porii şi se ajută la eliminarea surplusului de apă din ţesuturi , lăsând pielea mult mai curată, tenul ferm şi întinerit. Sunt deja numeroase referirile pe care superba Jennifer Aniston le are la sauna sa cu infraroşii pe care şi-a instalat-o acasă şi despre care spune că i-a schimbat viaţa în bine şi că n-ar putea trăi fără ea.

CSÎD: Cât durează şi cât costă o şedinţă de termoterapie? După câte şedinţe apar rezultate?

Nicoleta Magargiu: Efectele apar mai rapid sau mai târziu în funcţie de vârstă dar şi de gradul de gravitate a problemelor de sănătate. Dacă o persoană este foarte tânără, să zicem între 18 şi 28 de ani, pot apărea rezultate imediat, după 2-4 şedinţe: urina este mai închisă la culoare, somnul este mult mai bun, odihnitor, excreţia se poate normaliza. Dacă o persoană are peste 55 de ani, atunci e nevoie de mai multă răbdare şi timp, însă apar efectele pozitive. O şedinţă pe patul cu pietre de jad care se pot încălzi din telecomandă până la 70 grade C de 45 de minute costă de la 70 lei.
 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Mădălina Drăgoi - Editor
 Senior Editor si Fashion Stylist Acum ceva timp, mă aflam la Atena, la o conferinţă internaţională despre frumuseţe şi industria de profil. În sală erau jurnaliste din toată Europa. Reprezentau în special presa glossy. Multe dintre ele erau parcă scoase din paginile revistelor pentru ...
citește mai mult
Recomandare video
Stereotaxia în metastazele cerebrale: „E indicată la pacienții cu un număr limitat de metastaze”