Interpretare analize
Dr. Ioan Boleac Medic primar obstetrica-ginecologie

Rezultatele arata ca aveti o infectie cu Ureaplasma, iar antibiograma va arata la care antibiotice... citește

Caută în:

Cele mai

Mierea de Manuka: cum o alegem şi cu ce se diferenţiază de cea obişnuită

FOTO: 123rf.com FOTO: 123rf.com

În lumea întreagă există 20.000 de tipuri de miere, dar mierea de Manuka este cel mai studiat şi recunoscut sortiment pentru acţiunea antibacteriană, antivirală şi antiinflamatorie. Pentru a beneficia însă de potenţialul său terapeutic, ea trebuie aleasă în funcţie de afecţiunea ce se doreşte a fi tratată, dar, mai ales, trebuie să fie autentică.

Produsă de peste 100 de ani, mierea de Manuka a devenit cel mai căutat produs din întreaga lume, după ce au fost dovedite activităţile non-peroxidice specifice de către dr. Peter Molan în 1981, activitate ce îi conferă puterea antibacteriană superioară altor sortimente de miere.

Cum se alege mierea de Manuka

Cele mai importante criterii de care trebuie să se ţină cont sunt motivul folositii acestui sortiment de miere, fie că vorbim de menţinerea unei stări de sănătate bună, întărirea sistemului imunitar sau tratarea unor probleme digestive, dar şi istoricul afecţiunii ce se doreşte tratată, mai exact, dacă este cronică, în fază incipientă sau dacă s-au urmat şi alte tratamente.

În funcţie de puterea antibacteriană, mierea de Manuka se împarte în patru categorii:    

  • Putere antibacteriană mică: ideală pentru consumul zilnic sub forma unui îndulcitor natural, pentru întreţinere sau prevenţie;             
  • Putere antibacteriană medie: indicată pentru întărirea sistemului imunitar, recuperarea după răceli, în infecţii uşoare cu diverse bacterii şi microbi;      
  • Putere antibacteriană mare: pentru infecţii de natură cronică şi acută care nu răspund la alte tratamente clasice, afecţiuni digestive precum ulcerul gastric, întărirea sistemului imunitar slăbit şi sub formă de pansament pentru iritaţii, arsuri şi alte răni la nivelul pielii;
  • Putere antibacteriană superioară: recomandată în afecţiuni cronice şi acute cu agenţi patogeni rezistenţi la antibiotice (Stafilococul auriu, Helicobacter pylori, E.coli, Clostridium difficile sau tulpina bacteriană MRSA), afecţiuni care au fost sau nu tratate anterior cu antibiotice convenţionale.

Mierea de Manuka: cu ce este diferită faţă de alte tipuri de miere

Spre deosebire de mierea obişnuită, cunoscută pentru compoziţia bogată de nutrienţi ce conferă acesteia proprietăţi antibacteriene, antimicrobiene, antifungice, antioxidante şi imunomodulatoare, mierea Manuka mai conţine şi metilglioxal (MGO), dihidroxiacetonă (DHA), leptosperină, phenyllactic acid, methoxyacetophenon,  methoxybenzoic acid, hydroxyphenyllactic acid. De asemenea, mierea Manuka are un pH scăzut datorită substanţei d-gluconolactone care reduce în mod natural acest nivel. Un nivel pH scăzut înseamnă  o capacitate mai bună de împiedicare a creşterii microbiene şi o oxigenare mai eficientă în cazul rănilor cronice. Cele mai multe sortimentelor de miere sunt supuse unor procedee ce implică utilizarea căldurii în momentul recoltării şi al fabricării, lucru care duce însă şi la degradarea nutrienţilor din compoziţia mierii. Mierea de Manuka este o miere raw, ceea ce înseamnă că nu este supusă tratamentelor care ar putea afecta calităţile sale terapeutice.

Consistenţa sa este mai groasă în comparaţie cu mierea obişnuită şi, asemenea majorităţii sortimentelor existente, aceasta trece prin procesul natural de cristalizare care este mult mai lent. Gustul este unul uşor dulceag, intens şi aromat, iar culoarea poate varia în funcţie de mai multe aspecte cum ar fi regiunea şi perioada de recoltare.



Citește și:
Alimente care accelerează procesul de îmbătrânire: cu ce să le înlocuieşti
Dieta Flexitariană: beneficii, reguli şi dezavantaje
INTERVIU Dr. Suzana Pretorian: Despre detoxifiere, de la A la Z
Exclusiv Online - 14.03.2019
Citește pe descopera.ro
Lucruri mai puţin ŞTIUTE despre Lombardia, cea mai afectată zonă de CORONAVIRUS din lume Lucruri mai puţin ŞTIUTE despre Lombardia, cea mai afectată zonă de...
Cele mai RELE epidemii şi pandemii din istorie şi cum s-au ÎNCHEIAT ele Cele mai RELE epidemii şi pandemii din istorie şi cum s-au ÎNCHEIAT...
Berbec Berbec 21 March - 20 April

Luna aprilie este favorabilă întâlnirilor, discuţiilor de afaceri şi chiar schimbărilor, dacă le aveţi în plan. În cazul în care aveţi temeri legate de un examen, de orice natură ar fi acesta...citește mai departe

×

Gandul.ro
Andreea Marin, în lacrimi la GÂNDUL LIVE: Noi nu dormim de 10 zile, stăm în casă cu copiii, dar nu avem timp să vorbim cu ei, deoarece suntem MEREU pe telefoane! SMS la 8825 pentru DONAȚII Andreea Marin, în lacrimi la GÂNDUL LIVE:...
ULTIMA CINĂ. A murit într-un spital, conectată...
TRATAMENTUL pentru coronavirus care i-a...
ApropoTv.ro
Cumpărături „esenţiale” în timpul pandemiei Cumpărături „esenţiale” în timpul...
Reclamele adaptate perioadei de coronavirus
Alerta Sănătăţii: OMS trimite informaţii...
Go4it.ro
Aplicaţiile care nu trebuie să lipsească de pe niciun telefon în 2020! Merg şi pe iOS şi pe Android şi îţi pot salva mult timp Aplicaţiile care nu trebuie să lipsească...
Cum să îţi plăteşti facturile de la...
Dr. Ian Lipkin, EXPERT în epidemii la nivel...
ProMotor.ro
ȘOFERIȚA i-a tușit în față și l-a scuipat pe polițist. Reacția bărbatului este uimitoare ȘOFERIȚA i-a tușit în față și l-a...
Gestul care a INTRIGAT internetul. De ce...
Aceasta este cea mai BUNĂ mașină pentru...
Descopera.ro
ARMA folosită de Germania în lupta cu noul coronavirus ARMA folosită de Germania în lupta cu...
Cum sunt URMĂRIŢI oamenii pentru combaterea...
De ce BULGARIA nu mai are morţi de CORONAVIRUS...
ULTIMA ORĂ
Prinţesa Maria Teresa a Spaniei, primul membru al unei Case Regale care a murit din cauza noului coronavirus

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nicio instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul SC TITLURI QUALITY S.R.L .