Gingko Biloba, bună când te doare capul sau ai ameţeli

Frunzele se păstrează într-o pungă de hârtie, ferite de căldură şi de lumină. Dacă urmezi un tratament cu anticoagulante, cere sfatul unui medic.
  • Publicat:
Gingko Biloba, bună când te doare capul sau ai ameţeli

Frunzele de gingko biloba sunt recomandate tuturor celor care vor să îşi păstreze sau să îşi amelioreze capacităţile circulatorii şi cerebrale. Gingko Biloba este un arbore surprinzător, care există de aproape 250 de milioane de ani şi este extrem de rezistent, dat fiind că a supravieţuit bombei atomice de la Hiroshima.

Gingko Biloba: avantaje pentru sănătate

Vasodilator. Această plantă este esenţială pentru a preveni îmbătrânirea creierului. Gingko Biloba şi bioflavonoidele sale au efecte pozitive asupra memoriei, a circulaţie cerebrale deficitare, a capacităţilor cognitive, asupra durerilor de cap şi a vertijului cauzat de de tulburări vasculare. Aici sunt incluse confuzia, ameţeala stresul şi angoasa. Este, de asemenea, utilizată în stadiile incipiente ale demenţei senine şi ale maladiei Alzheimer.

Alte beneficii. Gingko Biloba este recomandată în caz de scleroză, acufene, afecţiuni ale retinei, senzaţii persistente de frig, rău de înălţime.

Gingko Biloba: beneficii nutriţionale

Frunzele de gingko biloba sunt folosite pentru obţinerea extractului de gingko biloba. Ele conţin flavonoide, terpene şi diterpene, specifice acestui arbore, numite ginkgolide.

Gingko Biloba: cum o alegem

Frunzele de gingko biloba sunt disponibile în magazinele de produse naturiste. Puteţi planta un arbore în grădină, pentru a-i culege frunzele. Atenţie: arborele are două forme, masculină şi feminină. Fructele arborelui-femelă au un miros neplăcut; optaţi deci pentru un mascul. Tot în magazinele de produse naturiste puteţi găsi frunze sub formă de capsule gelatinoase standardizate în ginkgolide. Conţinutul ideal al extractelor din comerţ este de 25% glucoflavonoide şi 6% terpeno-lactone.

Gingko Biloba: cum o consumăm

Frunzele pot fi folosite sub formă de decoct; puteţi lua, de asemenea, extract fluid în fiole sau în capsule gelatinoase.

Un decoct ieftin şi eficient. Fierbeţi timp de cinci minute trei linguri de frunze de gingko biloba în 700 ml de apă şi apoi filtraţi. Beţi cantitatea pe parcursul zilei.

Gingko Biloba: cum o păstrăm

Frunzele se păstrează într-o pungă de hârtie, ferite de căldură şi de lumină.

Gingko Biloba: date noi din cercetare

La fel ca în cazul oricărui produs activ, se recomandă prudenţă. Este preferabil să solicitaţi sfatul unui medic, mai ales dacă urmaţi un tratament cu anticoagulante.

La începutul anilor 2000, studiile au scos în evidenţă gingko biloba ca pe un produs miraculos, capabil să trateze maladia Alzheimer. Cercetările recente au revenit asupra rezultatelor anterioare, dar extractul din frunze de gingko biloba este recunoscut de Comisia Edin Germania şi de OMS ca un adjuvant în tratamentul demenţei vasculare sau degenerative, incluzând aici pierderea de memorie, tulburările de atenţie şi depresia.

Sursa: cartea 200 de alimente care ne vor binele, autor Jean-Marie Delecroix, editura Rao.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Cărbune medicinal: utilizări, beneficii
Cărbune medicinal: utilizări, beneficii
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân
Recomandări:
Beneficii ascunse ale reflexoterapiei
Beneficii ascunse ale reflexoterapiei
10 remedii naturale care alină arsurile la stomac și indigestia
10 remedii naturale care alină arsurile la stomac și indigestia