Cancerul se hraneste cu zahar?

Zaharul favorizeaza dezvoltarea tumorilor canceroase intrucat “hraneste” celulele maligne, arata ultimele cercetari in domeniul oncologic care explica mai bine cum functioneaza acest proces.
  • Publicat:
Cancerul se hraneste cu zahar?
Cancerul se hraneste cu zahar?

Zaharul favorizeaza dezvoltarea tumorilor canceroase intrucat “hraneste” celulele maligne, arata ultimele cercetari in domeniul oncologic care explica mai bine cum functioneaza acest proces. Noua descoperire alimenteaza speranta ca in curand se va descoperi si tratamentul revolutionar care va invinge teribila maladie.

Noi informatii care sprijina teoria conform careia zaharul “hraneste” tumorile canceroase au fost date recent publicitatii de catre cercetatorii de la Huntsman Cancer Institute, Statele Unite. Acestea ar putea duce, pe viitor, la o mai buna intelegere a dezvoltarii cancerului si, poate, la tratamente revolutionare.

“Stim inca din 1923 ca celulele tumorale au nevoie de o cantitate mai mare de glucoza decat cele normale. Studiul nostru explica acest proces si cum ar putea fi oprit pentru ca, in cele din urma, sa controlam extinderea tumorilor”, a explicat Don Ayer, doctor si profesor in oncologie la Universitatea Utah.

Glucoza si glutamina, hrana tumorilor

Glucoza si glutamina sunt doua substante esentiale in procesul de dezvoltare celulara si multa vreme s-a crezut ca actioneaza separat. Cercetatorii au demonstrat insa contrariul si, in plus, ca limitarea cantitatii de glutamina disponibila atrage dupa sine lipsa totala a glucozei.

Astfel, daca celulele nu mai primesc glutamina, extinderea tumorilor este oprita, ca urmare a lipsei glucoza. Iata, asadar, o noua abordare a cancerului, pe care cercetatorii o vor studia mai indeaproape.

Citeste si Alt pas in lupta cu cancerul

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”