Sexul viitorului copil, stabilit in laborator?

Intr-o clinica din America, viitorii parinti au posibilitatea de a stabili sexul viitorului copil
  • Publicat:
  • Actualizat:
Sexul viitorului copil, stabilit in laborator?
Sexul viitorului copil, stabilit in laborator?

Joaca de-a Dumnezeu le-a luat mintile oamenilor de stiinta care, dupa ce s-au convins ca pot schimba sexul unei persoane, infatisarea acesteia si chiar sa o cloneze, s-au gandit ca nu ar strica sa o proiecteze asa cum vor, inca dinainte de a se naste.

Zis si facut. Stabilirea sexului viitorului bebe pe care il va avea un cuplu nu mai este, de acum, o simpla practica de laborator. In Statele Unite, exista o clinica in care parintii sunt invitati sa stabileasca, impreuna cu medicul de serviciu, ce va fi viitoarea odrasla.

Controvesrata practica, denumita diagnostic genetic preimplantare, este interzisa in majoritatea statelor lumii, cu exceptia cazurilor in care este folosita pentru a preintampina anumite boli genetice. In aceste conditii, mai mult de jumatate dintre embrionii supusi testelor in clinica newyorkeza apartin doamnelor din afara Statelor Unite, 50% provenind doar din Marea Britanie.

In Statele Unite, incepand cu 2001, legea in acest sector s-a schimbat, iar centrelor medicale li s-a permis sa ofere clientilor servicii complete sau “servicii de echilibrare familiala”. Totusi, parintii care vor cu tot dinadinsul sa aiba un baietel sau o fetita dupa caz, trebuie sa stie ca pretul este destul de piperat: transportul, impreuna cu taxele de interventie genetica se ridica la suma de aproximativ 20.000 de lire sterline.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Mama frumoasa, fiica si mai si
Mama frumoasa, fiica si mai si
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”