5 idei de Cadouri de Sărbători pentru gravide

Deşi puteţi cunoaşte bine o femeie atunci când ea este însărcinată multe dintre gusturi, păreri, preferinţe şi obiceiuri se vor schimba. Aşadar, iată sugestii.
  • Publicat:
  • Actualizat:
5 idei de Cadouri de Sărbători pentru gravide
5 idei de cadouri de Sărbători pentru gravide, foto 123

Să faci cadouri unei femei însărcinate este o idee bună. Corpul şi viaţa lor se află într-o continuă schimbare. La fel şi starea de dispoziţie, însă. Nu uşor poţi surprinde plăcut o gravidă mai ales că în România este la putere încă imaginea femeii gravide îmbrăcate în salopetă din denim sau rochie baby-doll. Din experienţa mea de stilist de modă, dar şi de mamă vă prezint câteva idei de cadouri pentru ţinute chic şi care nu costă o  avere.

 

Pentru un cadou puteţi cumpăra dintr-un magazin nedestinat gravidelor o rochie simplă (fără mâneci) dintr-un material ce conţine elastan. Ideal ar fi să fără imprimeuri pentru a fi uşor de accesorizat. Dacă destinatara cadoului poartă de obicei mărimea 36 puteţi lua o rochie mărimea 38.

 

O cămaşă bărbătească – un cadou inedit

Dacă prietena care se pregăteşte să devină mamă este îndrăgostită de modă cu siguranţă îi va plăcea să experimenteze noi trucuri în materie de garderobă.
O cămaşă bărbătească este de mare folos căci este lejeră şi poate fi purtată cu fuste, pantaloni, colanţi.


Rochii parte peste parte – un cadou util şi după apariţia bebeluşului


Rochiile petrecute sau topurile parte peste parte sunt o idee foarte bună, mai ales că sunt de mare folos şi după ce apare copilul. Acest tip de decolteu este sexy şi favorizează alăptarea la sân.
 

Ce accesorii să-i oferi unei gravide?


Acum este momentul să se înfrumuseţeze cu cercei în toate formele şi cu toate tipurile. Sau coliere, mărgele, lănţişoare. Va urma o perioadă în care cerceii supradimesionaţi vor fi de evitat căci şi bebeluşii sunt interesaţi, îi trag din urechi şi îi vor pune în gură imediat. Cerceii cu sistem de închidere clips sunt de ajutor imediat după ce naşte (dacă bebeluşul îi trage nu îi răneşte urechile, însă tot există pericolul ca micuţul să îi pună în gură). Brăţări preţioase, coliere mari sunt un cadou inspirat. Repet, acum este timpul.


Eşarfe de diverse culori şi mărimi

Una dintre cele mai utile accesorii în garderoba unei mame este eşarfa. Alegeţi una de calitate din lână, mătase, bumbac, in. Eşarfele pot fi folosite în orice sezon pe post de şal, pe post de accesoriu de păr sau la gât. Mamele care alăptează le găsesc foarte utile atunci când hrănesc copilul în public.

Ce să nu îi iei cadou unei femei însărcinate

Ei bine, aşa cum spuneam, viitoarele mame sunt sensibile. Şi nu este vina lor că plâng aproape din orice – corpul le pregăteşte să comunice cu o fiinţă care nu vorbeşte, aşa că dezvoltarea laturei emoţionale este vitală. Chiar dacă nu este frumos să comentezi un cadou, nu fiţi surprinşi să vedeţi reacţii nu tocmai pozitive imediat dacă nu aţi fost inspirat în alegerea cadoului.

Nu toate cosmeticele sunt pe plac gravidelor

Nu este tocmai potrivit să îi dăruieşti cosmetice unei femei însărcinate – pentru ea sau bebeluş fără să întrebi înainte despre preferinţele pe care le are în acest moment. Foarte multe femei renunţă aproape total la cosmeticele din comerţ şi aleg să folosească pentru hidratare de exemplu, ulei de măsline, ulei de cocos, unt de cacao etc. Asta ca să nu mai vorbim despre oferirea unui parfum. În această perioadă şi/sau după ce au născut apar fel şi fel de sensibilităţi la mirosuri.

Cărţile de parenting ce îţi plac nu sunt obligatoriu potrivite pentru alţi părinţi

De asemenea, nu este potrivit să îi dăruieşti cu titlul de ”lecturi obligatorii” cărţi despre creşterea şi educaţia copilului în care crezi cu tărie. Fiecare are dreptul să îşi educe copilul în funcţie de valorile sale. Desigur, sugestiile pot fi binevenite la momentul potrivit, dar nu vă impuneţi cu forţa ideile.

Gravidele trebuie să probeze încălţămintea nouă

O altă idee nu tocmai potrivită ar fi să îi dăruiţi încălţăminte unei viitoare mame fără să meargă să probeze. În sarcină piciorul femeii se modifică, se poate umfla, rezistenţa la mers pe tocuri se reduce etc. Plus că unele mame spun că după ce au născut poartă cu jumătate de număr sau chiar un număr mai mult la pantofi.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Mădălina Drăgoi - Editor
 Senior Editor si Fashion Stylist Acum ceva timp, mă aflam la Atena, la o conferinţă internaţională despre frumuseţe şi industria de profil. În sală erau jurnaliste din toată Europa. Reprezentau în special presa glossy. Multe dintre ele erau parcă scoase din paginile revistelor pentru ...
citește mai mult
Recomandare video
Stereotaxia în metastazele cerebrale: „E indicată la pacienții cu un număr limitat de metastaze”