Săptămâna Internaţională a Alăptării 2015

În fiecare an, între 1 şi 7 august, Alianţa Mondială pentru Alăptare organizează Săptămâna Internaţională a Alăptării, pentru a promova, proteja şi susţine alăptarea la nivel global.
  • Publicat:
  • Actualizat:
Săptămâna Internaţională a Alăptării 2015

În fiecare an, între 1 şi 7 august, Alianţa Mondială pentru Alăptare organizează Săptămâna Internaţională a Alăptării, pentru a promova, proteja şi susţine alăptarea la nivel global. De anul acesta, Asociaţia de Pediatrie si Consultanţă în Alăptare se alătură seriei de manifestări derulate în România cu această ocazie.

În prima zi a Săptămânii Alăptarii, mamele sunt aşteptate, în straie populare, la Marea Ataşare Bucureşti 2015, un eveniment de alăptare sincron. Participantele se vor alătura, în acest fel, zecilor de mii de mame şi bebeluşi care participă la Marea Ataşare Globală. Evenimentul-premieră se desfăşoară sâmbătă, 1 august, începând cu ora 10.00, la Muzeul Naţional al Satului „Dimitrie Gusti” din Capitală, pe Pajiştea Jurilovca.

“Este nevoie de promovarea hrănirii naturale a copiilor în toată lumea, dar mai ales în România, unde rata alăptării exclusive la 6 luni era de doar 12,6% în 2011, în condiţiile în care 98% dintre femei pot să alăpteze dacă au informaţii corecte, susţinerea familiei şi a cadrelor medicale şi dacă apelează la un consultant în lactaţie certificat IBCLC pentru a preveni sau a depăşi momentele dificile din timpul alăptării. Din păcate, această rată scăzută a alăptării în România este direct corelată cu rata foarte mare a mortalităţii infantile”, declară organizatorul evenimentului, Mara Popescu, Consultant în Alăptare Certificat IBCLC şi membră a Academiei mamelor şi a Asociaţiei de Pediatrie şi Consultaţă în Alăptare.

Pentru Săptămâna Alăptării din acest an, Asociaţia de Pediatrie si Consultanţă în Alăptare împreună cu fotografa Cristina Nichitus Roncea organizează o expoziţie de fotografie care evidenţiază firescul şi frumuseţea hrănirii naturale a copiilor. „Prin acest demers inedit, realizat în parteneriat cu Muzeul Naţional al Satului „Dimitri Gusti” şi „IA Sibiu”, ne dorim împletirea ideii de tradiţie şi sănătate, aşa cum am învăţat de la mamele şi bunicile noastre şi aşa cum trebuie să transmitem şi noi mai departe. Mulţumesc zecilor de mămici care au răspuns cu dragoste iniţiativei noastre!”, afirmă Cristina Nichituş Roncea. Tablourile, afişele şi calendarele din campania “Alăptarea e Iubire” conţin fotografiile a zeci de mame şi bebeluşi alăptaţi din România şi informează gravidele şi mamele cu privire la recomandările Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii de a alăpta exclusiv primele 6 luni şi de a continua alăptarea cel puţin 2 ani.

Expoziţia va avea loc sâmbătă, 1 august, cu vernisajul la ora 10.00, împreună cu evenimentul Marea Ataşare Bucureşti 2015, la Muzeul Naţional al Satului „Dimitrie Gusti”, iar între 2 şi 9 august, fotografiile pot fi admirate la Caffé D’arthé, str. Popa Nan, nr. 7.

Săptămâna Alăptării continuă duminică, de la ora 11,00, cu întâlnirea “Alăptarea, o poveste frumoasă”, organizate la Caffé D’arthé. Organizatoarele, Dr. Roxana Hristianovici şi Dr. Iulia Cristiana Balint-Boia, medici pediatri, consultanţi în alăptare, membre a Academiei Mamelor şi a Asociaţiei de Pediatrie şi Consultanţă în Alăptare, vor vorbi despre importanţa alăptării după vârsta de un an şi despre continuarea hrănirii naturale după întoarcerea la muncă a mamei, iar la final, participanţii vor putea participa la o tombolă.

Sincronizarea pentru Marea Ataşare 2015 va avea loc şi la Târgu Jiu, unde, de asemenea, va fi marcată săptămâna promovării alăptării. Astfel, sâmbătă, 1 august, de la ora ora 10.00, dr. Roxana Hristianovici le aşteaptă pe mămici, dar şi pe bunici, soţi şi copii, la o întâlnire relaxantă pentru a demonta cât mai multe mituri despre hrănirea naturală a copiilor. Întâlnirea Milk and Coffee: mituri şi adevăruri despre alăptare” va avea loc la Cafeneaua Carpe Diem Café.

Programul complet al evenimentelor din Saptamana Alaptarii va fi disponibil pe site-ul www.academiamamelor.ro

Fotografii din campania „Alăptarea e Iubire” vor putea fi găsite pe www.photo-graphy.ro

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Stereotaxia în metastazele cerebrale: „E indicată la pacienții cu un număr limitat de metastaze”