In spatele unei femei de succes se afla o mama ambitioasa

Mamele se implica in educatia fetelor stabilindu-le de cele mai multe ori toate detaliile viitorului acestora.
  • Publicat:
  • Actualizat:
In spatele unei femei de succes se afla o mama ambitioasa
In spatele unei femei de succes se afla o mama ambitioasa

Fetitele nascute din mame ambitioase vor ajunge, la randul lor, femei puternice, pline de incredere in fortele proprii, ne informeaza cercetatorii de la Universitatea din Londra.

Expertii au gasit o legatura intre ambitiile mamei privind educatia odraslelor ei si caracterul pe care il va imbraca mai tarziu stilul de viata al acestora din urma. Concluziile vin dupa ce s-a observat ca femeile nascute in 1970, din mame ce aveau la vremea respectiva planuri mari de viitor, au ajuns la varsta de 30 de ani increzatoare in propriile puteri si cu un nivel crescut al stimei de sine.

Conexiunea este valabila indiferent de clasa sociala, structura familiala si educatia persoanelor implicate. Nu acelasi lucru este valabil si in cazul baietilor al caror viitor este independent de ambitiile mamei. La inceput s-a crezut ca mamele au tendinta de a fi mai atente cu fiicele decat cu fii lor cand vine vorba despre educatie.

Sau ca fetele vor rivaliza mereu, pe parcursul vietii, cu ambitiile mamelor. Ultimul studiu arata insa ca intre un copil si parintele de acelasi sex se stabileste un raport mult mai puternic decat intre copil si parintele de sex opus. In plus, mamele simt ca este mai important sa-si incurajeze fiicele decat baietii, pentru ca acestea sa razbeasca in viitor, sau sa reuseasca ce nu au reusit ele.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”