Mihail Radu Teodor, 16 ani, voluntar – ”Îmi doresc să devin medic”

Voluntariat - de ce unii adolescenţi români aleg să-şi ajute semenii necondiţionat, ce beneficii aduce voluntariatul, pentru ce meserii se pregătesc voluntarii.
  • Publicat:
  • Actualizat:
Mihail Radu Teodor, 16 ani, voluntar - ”Îmi doresc să devin medic”
Mihail Radu Teodor, 16 ani, voluntar - ”Îmi doresc să devin medic”, foto arhiva

Fie că au fost educaţi să îşi ajute semenii, fie că au fost martorii unor accidente cu victime şi au simţit că ar fi putut da o mână de ajutor dacă ar fi avut cunoştinţe medicale de bază, fie că vor să profeseze ca medici, fie că vor să înveţe mai multe despre oameni şi viaţă unii adolescenţi români aleg să fie voluntari. Se înscriu în divese programe şi în funcţie de timpul liber ce le rămâne după liceu, dar şi de alte pasiuni îşi dedică săptămânal timp voluntariatului. Şi sunt fericiţi!

Am cunoscut la un eveniment ”Ce se întâmplă doctore” voluntari de la Crucea Roşie şi am fost uimită de câtă seriozitate sunt capabili nişte copii mai mari în celebra uniformă roşie. Astăzi vă vorbeşte despre experienţa sa Mihail Radu Teodor, 16 ani, voluntar Crucea Roşie de 1 an.

CSÎD: De ce ai ales să fii voluntar?
Mihail Radu Teodor:
Am ales să fiu voluntar din pură curiozitate dar mai ales pentru că mă atrage foarte mult domeniul medical în special cel al medicinei de urgenţă. De asemenea îmi place şi consider absolut firesc gestul de a-ţi ajuta semenii.

CSÎD: Care a fost cea mai emoţionantă misiune de până acum?
Mihail Radu Teodor:
Din păcate până în prezent nu am avut misiuni, pot spune însă că am fost emoţionat atunci când am participat cu echipa mea la concursul “Sanitarii pricepuţi “ unde de altfel am şi câştigat locul doi.

Unii ajung voluntari şi din curiozitate

CSÎD: De unde ai timp pentru voluntariat?
Mihail Radu Teodor:
Atunci când faci ceva din pasiune întotdeauna găseşti timp. Îţi găseşti timp pentru a ajuta, pentru a construi, timpul fiind o resursă deosebit de importantă a vremurilor noastre ce nu poate fi cumparată şi nici vândută…

CSÎD: Ce planuri de viitor ai?
Mihail Radu Teodor: Îmi doresc foarte mult să continui această activitate pe care o desfăşor, aceea de voluntar iar in viitor îmi doresc să urmez cursurile Facultăţii de Medicină pentru ca ulterior să devin medic de medicină de urgenţă.

Mulţi oameni se simt singuri şi nefolositori, iar alţii sunt singuri şi au nevoie de ajutor

voluntari


CSÎD: De ce ar trebui să fie implicate cât mai multe persoane în acest gen de acţiuni?

Mihail Radu Teodor: Consider deosebit de importantă activitatea de voluntariat în orice domeniu s-ar desfăşura ea. Este un lucru absolut firesc să îţi ajuţi semenii dând dovadă de compasiune, înţelegere, dragoste. Iar satisfacţiile, credeţi-mă, sunt foarte mari, atât pentru cei care ajută, cât şi pentru cei care sunt ajutaţi.

fotografii din arhiva Mihail Radu Teodor

Urmărește CSID.ro pe Google News
Mădălina Drăgoi - Editor
 Senior Editor si Fashion Stylist Acum ceva timp, mă aflam la Atena, la o conferinţă internaţională despre frumuseţe şi industria de profil. În sală erau jurnaliste din toată Europa. Reprezentau în special presa glossy. Multe dintre ele erau parcă scoase din paginile revistelor pentru ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân