Metode eficiente de a petrece timpul liber atunci când stai acasă. Sfaturi pentru copii şi adolescenţi

Iată câteva lucruri pe care le poţi face ca timpul pe care îl petreci acasă să fie cât mai plăcut.
  • Publicat:
  • Actualizat:
Metode eficiente de a petrece timpul liber atunci când stai acasă. Sfaturi pentru copii şi adolescenţi

Dacă şcoala la care înveţi s-a închis şi stai acasă, bucură-te de timpul liber pe care îl ai la dispoziţie şi fă lucrurile care îţi plac, dar pentru care n-ai avut vreme până acum. Însă nu uita regulile de igienă: spală-te des pe mâini şi nu-ţi atinge faţa dacă mâinile nu sunt dezinfectate.Dacă stai acasă pentru că eşti în izolare din cauza unei suspiciuni de infectare cu coronavirus, a ta sau a cuiva apropiat, fie coleg sau membru al familiei, nu te îngrijora.

E posibil să te afli în situaţia de a sta acasă din cauză că te-ai întors în ultimele două săptămâni dintr-o zonă afectată de epidemie sau ai intrat în contact cu cineva infectat. Va trebui să stai acasă timp de 14 zile, fără să te vezi cu prietenii sau cu unii membri ai familiei care nu locuiesc cu tine.

Este normal să ai multe întrebări despre cum te afectează situaţia aceasta şi cum acţionează coronavirusul. Discută cu un adult despre ce te preocupă şi spune deschis care sunt lucrurile care te neliniştesc.

Nicio întrebare nu e „prea copilărească” dacă te îngrijorează foarte tare sau dacă e vorba de sănătatea ta.

Continuă să te speli foarte bine pe mâini, nu-ţi atinge faţa cu mâinile murdare sau după ce ai atins lucruri pe care le-au atins şi alţii, ascultă sfaturile medicului şi vei fi în siguranţă.

Iată câteva lucruri pe care le poţi face ca timpul pe care îl petreci acasă să fie cât mai plăcut:

  • Sunt multe jocuri distractive pe care le poţi juca de unul singur sau împreună cu familia. Nu sta prea mult la televizor, la calculator sau pe mobil.
  • Ascultă muzică şi citeşte. Consideră timpul petrecut acasă o vacanţă neplanificată de care poţi să te bucuri.
  • Fă-ţi temele şi ţine legătura cu profesorii sau colegii de clasă. Îţi va fi mai uşor să recuperezi lecţiile atunci când te vei întoarce la scoală.
  • Mănâncă sănătos şi cât mai variat posibil. Fructele şi legumele au multe vitamine care te menţin în formă şi te fac mai puternic în faţa bolilor.

Sursa: Unicef Romania

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Stereotaxia în metastazele cerebrale: „E indicată la pacienții cu un număr limitat de metastaze”