Anca Bucur, Miss Fitness Univers, a slăbit spectaculos după ce a născut

Anca Bucur, detinătoare a 5 titluri de Miss Fitness Univers este mamă. A născut natural, alăptează şi îndeamnă femeile către un stil de viaţă echilibrat.
  • Publicat:
Anca Bucur, Miss Fitness Univers, a slăbit spectaculos după ce a născut

Anca este unul dintre acei oameni care se trezeşte dis de dimineaţă şi se îndreaptă spre obiectivele pe care le are de parcurs cu rigoare, disciplină şi dragoste. Munca, determinarea, forţa fizică, forţa mentală, şarmul, inteligenţa şi tactul i-au adus multiple satisfacţii şi recunoaşteri la nivel mondial. A câştigat de 5 ori titlul de Miss Fitness Univers, concurs desfăşurat în SUA. De câteva săptămâni, este din nou în culmea fericirii. Anca Bucur este mamă. Iată câteva declaraţii la cald despre întâlnirea cu băieţelului ei, sarcină, naştere naturală, alăptare şi recuperare după naştere în exclusivitate pentru Ce se întâmplă, doctore?

CSÎD: Cum ai descrie perioada sarcinii, acum că a devenit istorie? A fost mai uşor, a fost mai greu decât te aşteptai?

Anca Bucur: Cred că a fost mai bine decât am crezut, nu neapărat mai uşor sau greu. 
Ştii cum e, toată lumea vine la tine cu tot felul de sfaturi, sau afirmaţii chiar, despre cum va fi, ce se va schimba. Câteodată devine obositor.
Important e să ştii că faci ce crezi tu ca e mai bine pentru tine.

Fiecare sarcină e diferită, noi suntem diferiţi, aşa şi experienţa aceasta. Deşi nu m-am simţit bine în primul trimestru, am reuşit să mă adaptez şi să îmi continui activităţile. În trimestrul 2 şi 3, am călătorit foarte mult.

Am experimentat şi eu toate stările: de greaţă, oboseală, energie, sensibilitate crescută, bucuria de a deveni mamă, grijile în ceea ce priveşte sarcina, kg în plus etc. Una peste alta, am avut o sarcină echilibrată, sănătoasă şi activă. 

Slăbire după sarcină – naşterea naturală şi alăptarea


CSÎD: Într-o Românie obsedată de operaţia de cezariană, ai ales ca de fiecare dată, calea naturală şi anume naşterea naturală. De ce? 

Anca Bucur: Aşa am considerat că este normal şi firesc pentru mine. Şi nu pentru că am făcut sport toată viaţa, ci pentru că simţeam că sunt pregătită pentru asta, deşi nu ştiam la ce să mă aştept. Corpul nostru poate face faţă tuturor provocărilor prin care ne poartă viaţa, eu aşa cred.


CSÎD: Ce argumente ai pentru naşterea naturală? A fost greu să îţi convingi doctorul să naşti natural (multe românce se plâng că doctorii nu le susţin acest demers) sau ai găsit un doctor care promovează acest tip de naştere?

Anca Bucur Nu a fost nevoie de convingere. Pur şi simplu mi s-a respectat decizia. Cred că de cele mai multe ori trebuie să lăsăm lucrurile să se întâmple natural. Aşa am simţit şi în cazul naşterii. Am considerat că aşa suntem “construiţi” şi că, corpul nostru e pregătit pentru asta.

Am fost şi eu descurajată din exterior cum că nu voi putea naşte natural, pentru că am muşchii prea dezvoltaţi, că doctorii găsesc motive să fac cezariană, etc.

Parcă e un fel de “modă” asta la noi. Nu ştiu. Eu i-am comunicat doctorului meu, Carmen Constantinescu că îmi doresc o naştere spontană, şi că vreau să mă susţină. Mi-a spus să fiu pregătită pentru orice, ca să nu fiu dezamagită, dar că vom face tot ce se poate să nasc aşa cum îmi doresc. 

Într-adevăr, nu a fost uşor, dar nu a fost nici cel mai dificil caz. Tot ce contează pentru mine e prezentul. Băieţelul nostru a venit pe lume, sănătos şi voios. Cât despre mine: mă recuperez frumos.

CSÎD: Alăptezi?
Anca Bucur
: Da. Alăptez! 

CSÎD: Cum arată dimineţile voastre?

Anca Bucur: Minunate. Deşi încă nici eu nu mai fac diferenţa între dimineţi, prânz, seri (zâmbeşte) încă nu avem un program fix, dar încet, încet creştem şi ne acomodăm şi cu asta. 
Povestim foarte mult, ne jucăm, facem mişcare: îi aduc genunchii la piept, facem bicicleta, dansăm (râde).
Are colici şi e puţin mai dificil acum, mai ales cu somnul, dar sunt vrăjită de tot ce mi se întâmplă şi câta iubire îmi aduce acest omuleţ, întrece orice provocare.
Sunt binecuvântată. Mi se pare o minune, şi fiecare clipă petrecută cu el îmi umple sufletul de bucurie şi împlinire.

Slăbire după sarcină – documentaţie video 

CSÎD: Arăţi minunat. Câte kilograme ai luat în timpul sarcinii?

Anca Bucur: Mulţumesc. Am luat 10,5 kg, în sarcină. Aşa cum am spus, a fost o sarcină echilibrată şi adaptată nevoilor mele. Cu ocazia asta am făcut şi un program online “healthy & strong pregnacy” pe www.ancabucur.ro va fi ON, curând. Am filmat exerciţii din timpul sarcinii pentru fiecare trimestru şi “am strâns material” cu toate mesele mele, care mi-au dat energie şi stare de bine, la fel şi aici, împărţite pe trimestre. Îmi place să vorbesc din experienţă, aşa că am profitat de această etapă frumoasă, ca să pot oferi sfaturi şi din punct de vedere al unui antrenor documentat, dar şi a unei mămici care a îmbrăţişat această etapă.


CSÎD: Simţi că societatea actuală pune prea multă presiune pe proaspetele mame?

Anca Bucur: Societatea sau chiar noi. Lucrurile parcă erau mai simple şi naturale cu ani în urmă. Cel puţin asta îmi spune mama. Eu încerc să acţionez după instinctul meu şi să nu mă las copleşită de toţi factorii externi care nu tot timpul ne fac bine.

CSÎD: Nu toate femeile care nasc reuşesc să slăbească, să îşi tonifice musculatura. Ce sfat ai pentru ele în calitate de expert în fitness?

Anca Bucur: Corpul nostru are capacitatea să îşi revină după naştere, nu imediat, dar treptat şi sigur. Dacă avem grija la alimentaţie şi includem exerciţii fizice în programul zilnic, revenirea este şi mai rapidă şi evidentă. Într-adevăr dacă alăptezi ai alt apetit, dar asta nu înseamnă că nu poţi avea grijă de tine. 

Fiecare trebuie să ţină cont de felul în care a născut şi bineînţeles ce obiceiuri avea înainte de sarcină şi pe durata ei, ca să pună la bătaie un plan cât mai potrivit.

CSÎD: În planurile tale se mai află un următor concurs Miss Fitness Universe?

Anca Bucur: Da. Îmi doresc să mai am cel puţin încă o participare. Este un challenge personal, să ma întorc pe scenă. Vreau să fiu o inspiraţie pentru toate mămicile care cred că nu pot reveni la forma pe care o aveau dinainte de naştere, sau care îşi lasă pasiunile deoparte.

Şi sincer îţi spun. Îmi e dor de acea energie şi emoţie. Chiar cred că aş putea să le combin: viaţa personală, profesională şi pasiuni. 

Slăbire după sarcină – alimentaţie

CSÎD: Ce alimentaţie ai în prezent?

Anca Bucur: Asemănătoare cu ce din perioada sarcinii. Lactate, ouă, shakeuri proteice, legume multe şi unele fructe. 
În timpul sarcinii, am profitat de sezonul fructelor şi al salatelor, iar acum am inclus în alimentaţie supe, ciorbe şi ceaiuri pentru stimularea lactaţiei. Şi multă apă! 


CSÎD: Vrei să faci o pauza mai lungă din viaţa sportivă pentru a te dedica complet micuţului tău? 

Anca Bucur: Vreau să mă bucur de prezent. În prima lună nu m-am putut dezlipi de cel mic. Dar mi-a prins bine asta şi fizic şi psihic. Acum treptat vreau să recâştig tonusul. Face bine şi pentru moral. Un lucru e sigur. Nu voi mai avea ritmul aglomerat pe care îl aveam în anii trecuţi. Nici nu îmi mai doresc asta.

Atunci când parcă munceam non-stop, îmi ziceam: “acum am energie şi pot să fac asta, dar va veni şi momentul în care balanţa va cădea în altă parte”. Şi aşa e. Există în continuare echilibru, dar acum parcă văd imaginea din alt unghi. Cred cu tărie că fericirea ne-o facem noi. Iar pentru mine acum prezentul e fericire. Vedem pe parcurs ce provocări ne va aduce viitorul, şi cum le vom întâmpina. 

foto: Adriana Turcu

Urmărește CSID.ro pe Google News
Mădălina Drăgoi - Editor
 Senior Editor si Fashion Stylist Acum ceva timp, mă aflam la Atena, la o conferinţă internaţională despre frumuseţe şi industria de profil. În sală erau jurnaliste din toată Europa. Reprezentau în special presa glossy. Multe dintre ele erau parcă scoase din paginile revistelor pentru ...
citește mai mult
Teama de relaţii serioase: ce ascunde
Teama de relaţii serioase: ce ascunde
Recomandare video
Stereotaxia în metastazele cerebrale: „E indicată la pacienții cu un număr limitat de metastaze”