Psihoterapeut Diana Vasile: trauma în cancerul mamar VIDEO în cadrul evenimentului ”Ce se întâmplă, Doctore cu misiunea (im)posibilă a depistării şi tratării cancerului la sân?”

Psihoterapeut Diana Vasile a vorbit în cadrul evenimentului ”Ce se întâmplă, Doctore cu misiunea (im)posibilă a depistării şi tratării cancerului la sân?” despre impactul psiholog al diagnosticului de cancer mamar.

Pe 11 iunie, la Cinema Pro în Bucureşti, a avut loc conferinţa ”Ce se întâmplă, Doctore…cu misiunea (im)posibilă a depistării şi tratării cancerului la sân?”, organizată de platforma de lifestyle sănătos, CSID.ro.

Cei trei speakeri invitaţi au fost Dr. Dragoş Median – Medic primar oncologie medicală, Supraspecializare în Tratamentul cancerului mamar, Dr. George Iancu – Asistent universitar, Doctor în ştiinţe medicale, Medic primar obstetrică-ginecologie, Supraspecializare Uroginecologie şi Lect. Dr. Diana Vasile – Psihoterapeut, Presedinte Institutului pentru Studiul şi Tratamentul Traumei.

Evenimentul a fost moderat de Beatrice Osanu – redactor-şef, „Ce se întâmplă, doctore?” şi Bianca Poptean – senior editor, „Ce se întâmplă, doctore?”. Iar parteneri au fost Roche, www.canceruldesan.ro şi Sano Vita.

Unul dintre subiectele ample abordate în cadrul conferinţei a fost impactul psihologic al diagnosticului de cancer, pe care l-a dezbătut pe larg psihoterapeutul Diana Vasile. Specialistul a vorbit şi despre traumă, ca factor de risc pentru apariţia disfuncţiilor la nivel corporal.