Două gravide din Vaslui, emoții imense din cauza viscolului. Una a așteptat ambulanța timp de 4 ore, cealaltă a născut acasă

  • Publicat:
Două gravide din Vaslui, emoții imense din cauza viscolului. Una a așteptat ambulanța timp de 4 ore, cealaltă a născut acasă

O tânără gravidă, în vârstă de 18 ani, a trecut prin calvarul vieții ei, însărcinată fiind. A intrat în travaliu și a așteptat timp de patru ore să ajungă o ambulanță la ea. O alta a născut acasă, cu ajutorul unei asistente. Totul, din cauza viscolului care a împiedicat ehipajele medicale să ajungă la timp la cele două femei.

Cazuri incredibile la Vaslui: O tânără gravidă intrată în travaliu a așteptat patru ore ambulanța | O altă tânăra a născut acasă, cu asistenta

O tânără de 18 ani a trecut prin clipe de panică, încercând să-și aducă pe lume copilul. Aceasta intrase în travaliu și aștepta cu sufletul la gură ca un echipaj medical să ajungă la ea.

Un medic de la SAJ Vaslui a dat detalii despre cazul tinerei:

”Mai bine de 4 ore i-au trebuit unui echipaj de la Serviciul Județean de Ambulanță Vaslui pentru a prelua o gravidă de 18 ani, din comună Vutcani, pe care au apucat-o durerile facerii.

Apelul la 112 a fost făcut la ora 14:30 și la caz a fost trimis o ambulanță care, la intrarea în localitate, nu a mai putut înainta pentru a ajunge la dispensarul uman comunal din cauza unui autovehicul blocat în nămeți. Pe drumul județean Roșiești – Vutcani au fost trimise utilaje de deszăpezire.

Numai că, din cauza viscolului, lucrările de deszăpezire s-au făcut cu mare greutate. La ora 17:00 s-a cerut intervenția șenilatei ISU VASLUI.

În momentul în care cei de la SMURD au reușit să ajungă la locul blocajului, drumul a fost redat circulației de drumarii vasluieni”, a declarat Daniel Ungureanu, medic SAJ Vaslui.

Celălalt caz a vizat o altă femeie, tot din Vaslui, care a născut acasă, ajutată de o asistentă de la ambulanță.

Și în acest caz, autospeciala a rămas blocată pe drum din cauza viscolului, astfel că echipajul a ajuns la gravidă cu ajutorul mașinii primarului. Femeia, aflată deja la a patra naștere, era în travaliu când ambulanța a plecat spre ea.

„Naşterea era declanşată, iar cadrele medicale au asistat gravidă la domiciliu, această născând un băiat sănătos. Au încercat apoi să plece spre spital cu acel utilaj, au ajuns la ambulanţă, între timp ajunsese şi şenilata, dar viscolul puternic nu le-a permis”, a declarat Dan Ungureanu, purtătorul de cuvânt al Serviciului de Ambulanţă Vaslui.

Citește și: Strigător la cer! O proaspătă mămică, externată în halat și șlapi, în plină iarnă: „Am mers 120 de kilometri într-o cămașă de noapte murdară”

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân
Recomandări: