Cea mai bună carne de porc NU e din România! Președintele Romalimenta: Contează și rasa, dar și vârsta…

  • Publicat:
Cea mai bună carne de porc NU e din România! Președintele Romalimenta: Contează și rasa, dar și vârsta...
sursa foto: Shutterstock

Nu România este țara care se poate lăuda cu cea mai gustoasă carne de porc, acest inedit clasament fiind condus de un alt stat din Europa.

Președintele Romalimenta, Sorin Minea, a dezvăluit ce țară produce, de fapt, cea mai bună carne de porc.

Întrebat direct dacă porcul românesc se află pe pe primul loc din punct de vedere al calității și al gustului, așa cum multora le place să creadă, Sorin Minea a răspuns fără să stea prea mult pe gânduri: „Carnea de porc din Spania este pe primul loc în Europa, este cea mai bună carne la ora actuală. Mai ales carnea de porc adult”.

În ceea ce privește situația din România, președintele Minea admite că avem un deficit uriaș: „Acoperim doar 20% din cerere”.

„Marea majoritate a celor care vorbesc despre porcul românesc nu sunt fermierii, sunt așa-zișii crescători particulari, care cresc porcul bio, nu știu cum, dar e natural. Când spui că ceva e mai bun, încerci să-l faci mai scump. Vorbim despre un porc crescut în aceleași situații, cu aceeași alimentație, iar alimentația în fermele industriale este dictată de legislația europeană, și, teoretic, are același gust.

Contează și rasa porcului, dar și vârsta. Un porc bătrân este mai gustos decât un porc tânăr, are altă calitate a fibrei. Sunt anumite rase mai bune pentru grăsime, mai bune pentru carne. Ca să potolim chestia cu rasele românești, există o singură rasă care cred că la muzeu o mai găsim, Stocli.

În rest, sunt…Vezi AICI continuarea declarației lui Sorin Minea, președintele Romalimenta.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân
Recomandări: