Ce se întâmplă, de fapt, dacă bei un pahar de vin fiert

  • Publicat:
Ce se întâmplă, de fapt, dacă bei un pahar de vin fiert
Foto: Shutterstock & Facebook Radu Vâlcan

Un pahar de vin fiert (poate chiar două) consumat zilnic ar putea avea beneficii nebănuite pentru sănătate. Chiar dacă alcoolul este nociv, consumat în cantitățile potrivite poate avea numeroase efecte benefice pentru organism.

Citește și: Câți lei costă o cană de vin fiert la Târgul de Crăciun din Piața Constituției

Un pahar de vin fiert pe zi ține la distanță răceala din timpul iernii

Potrivit specialiștilor, persoanele care consumă zilnic un pahar sau două de vin fiert au un risc cu aproape 50% mai mic de a răci.

„În timp ce prea mult alcool poate dăuna organismului, 1-2 pahare de vin roşu pe zi pot, de fapt, să aducă beneficii”, a declarat Marina Grigore, specialist în apifitoterapie.

Vinul roşu este cunoscut în toată lumea pentru beneficiile pe care le aduce sănătăţii consumatorilor moderaţi. Este o sursă de antioxidanţi, flavonoide şi compuşi fenolici.

Numeroase studii arată că resveratrolul conţinut de strugurii roşii în sâmburi și în coajă are proprietăți anti-îmbătrânire și protejează inima. S-a constatat că persoanele care consumă câte un pahar de vin ocazional au o dietă mai sănătoasă decât cei care consumă bere, spre exemplu.

Profitaţi de această perioadă pentru a bea o cană cu vin fiert aromat. Toată lumea ştie că această licoare fiartă şi frigul fac casă bună: ajută la tratarea răcelii şi virozelor, protejează inima, îmbunătăţeşte circulaţia sanguină.

Nu exagerați cu vinul fiert – afectează silueta și sănătatea!

Chiar dacă vinul fiert are beneficii, asta nu înseamnă că putem consuma cantități mari fără să fim afectați. Din contră, excesul de vin fiert poate cauza probleme de sănătate, precum și îngrășare – deoarece are multe calorii goale din zahăr.

De asemenea, consumul de vin fiert este contraindicat anumitor categorii de persoane, cum sunt cele care suferă de colesterol crescut, dureri de cap sau gravide.

Atenție și dacă suferiți de boli ale ficatului – în acest caz, consumul de alcool, sub orice formă, este ferm contraindicat!

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân
Recomandări: