4 sfaturi utile pentru a asigura o poziție corectă a spatelui la birou

  • Publicat:
4 sfaturi utile pentru a asigura o poziție corectă a spatelui la birou

O postură corectă la birou asigură atât un nivel al productivității mai ridicat, cât și menținerea sănătății pe termen lung. Este necesar să acordăm atenție acestui lucru pentru a evita diverse probleme care pot afecta munca și viața de zi cu zi precum dureri musculare, rigiditate osoasă, presiune la nivelul stomacului sau chiar deplasări ale discurilor coloanei.

 

Obiceiurile sănătoase ne formează un stil de viață mai bun, de aceea un mobilier adecvat pentru o postură corectă ne ajută în menținerea sănătății coloanei vertebrale și evitarea afecțiunilor. Nu doar coloana este afectată de o postură greșită. Pot apărea și alte efecte precum arcuirea umerilor și dureri în zona gâtului sau șoldurilor.

Importanța pauzelor

În prezent suntem obișnuiți să petrecem mult timp în fața calculatorului, fie că este vorba de muncă sau de relaxare. În timpul liber mulți oameni sunt pasionați de jocurile online, acestea reprezentând o modalitate bună de a-și schimba atenția de la stresul de zi cu zi.

 

Când alegem să jucăm diverse jocuri online, în funcție de preferințe, dacă alegem un joc în care este necesară atenția cum sunt cele de acțiune sau jocuri în care există o miză cum sunt cele de casino slots, putem să dezvoltăm anumite afecțiuni în cazul în care uităm să luăm o pauză și stăm concentrați în aceeași poziție timp îndelungat.

 

De ce este indicat să utilizezi un mobilier ergonomic?

Un prim pas către menținerea posturii corecte atunci când lucrăm sau facem alte activități la birou este alegerea biroului și scaunului deoarece dorim să ne menținem spatele drept și umerii relaxați. Mobilierul ergonomic este conceput special să prevină durerile de spate deoarece este fabricat la înălțimea corespunzătoare pentru menținerea posturii corecte, iar un scaun ajustabil poate doar să aducă un plus în acest sens.

De asemenea, un astfel de mobilier special conceput poate reduce tensiunea din zona umerilor și gâtului, dar și asigura o circulație optimă a sângelui în corp.

Menținerea posturii spatelui, brațelor și picioarelor

Un aspect important în acest sens este reglarea înălțimii scaunului pentru o poziție naturală a coloanei și a picioarelor care ar trebui să fie așezate pe podea astfel încât genunchii să formeze un unghi de 90 de grade, iar brațele să stea pe suprafața biroului într-o poziție confortabilă. De asemenea vă puteți sprijini mâinile pe un suport de tastatură pentru a nu provoca tensiune la nivelul încheieturilor și disconfort pe termen lung.

Poziția monitorului și tastaturii

Cel mai indicat este ca monitorul să fie poziționat la nivelul ochilor pentru ca utilizatorul să nu încline capul în față sau în spate pentru a privi ecranul. Tastatura poate fi ușor înclinată pentru un acces facil la toate tastele și așezată la nivelul coatelor pentru menținerea mâinilor într-o poziție neutră, relaxată. În cazul utilizării laptopului, este indicat ca acesta să fie așezat pe un suport, pentru ca tastatura să fie poziționată corect așa cum am menționat anterior sau chiar se recomandă utilizarea unei tastaturi auxiliare.

De ce este important sa ne păstrăm o postură corectă?

Atât în viața de zi cu zi, însă mai ales atunci când stăm la birou este important să avem grijă la poziția corpului nostru pentru a nu dezvolta afecțiuni, întrucât acestea nu apar imediat, însă se pot dezvolta în timp. Nu uitați să luați pauze cât de des posibil, puteți face și scurte plimbări sau exerciții ușoare de întindere pentru brațe și picioare. Relaxați-vă ochii privind la distanță pentru câteva secunde. Puteți utiliza și filtre pentru ecran dacă stați în fața monitorului pentru o perioadă îndelungată.

Sunt recomandate pauze de câte 10 minute pentru fiecare oră petrecută la birou. Toate aceste sfaturi vă vor ajuta să aveți un nivel de energie mult mai crescut, o stare a sănătății îmbunătățită și o stare generală mai bună deoarece un corp sănătos menține o minte sănătoasă.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Salată cu ciuperci și Mușchi File și paste cu Jambon de Curcan
Recomandări: