Gala Mari Sportivi ProSport 2023. Cine sunt cele 6 nume care pot aduce o medalie la gimnastică artistică pentru România la Jocurile Olimpice Paris 2024

  • Publicat:

Gala Mari Sportivi ProSport 2023 va avea loc la 28 noiembrie. Vor fi premiați sportivii care au avut rezultate remarcabile în acest an și care s-au calificat la Jocurile Olimpice Paris 2024.

ProSport vă prezintă pe cei șase gimnaști care vor reprezenta România la marea competiție din vara anului viitor.

Gala Mari Sportivi ProSport 2023. Cine sunt cele 6 nume care pot aduce o medalie la gimnastică artistică pentru România la Jocurile Olimpice Paris 2024

Aceștia sunt Andrei Muntean (masculin) și Sabrina Voinea, Ana Barbosu, Andreea Preda, Lilia Cosman, Amalia Ghigoarță (feminin).

Sportivul român Andrei Muntean s-a calificat la Jocurile Olimpice de la Paris, din 2024, după ce s-a clasat pe locul 30 în calificările la individual compus, în octombrie, la Campionatele Mondiale de gimnastică artistică de la Anvers.

România nu a prins nici o finală la ediția din acest an a Mondialelor la masculin. Echipa masculină a României s-a clasat în cele din urmă pe locul 22 și a ratat participarea la Paris 2024.

Echipa feminină de gimnastică a României s-a calificat, pe 2 octombrie 2023, la Jocurile Olimpice de la Paris, după ce a încheiat calificările de la Campionatul Mondial pe locul 10. Ultima participare a fost în 2012, când România a obţinut medalia de bronz.

La Jocurile Olimpice de la Paris au obţinut biletele 9 echipe din calificările de la Anvers, care se alătură celor trei calificate deja în 2022, adică SUA, Marea Britanie, Canada.

Vedeta României este Sabrina Maneca Voinea

Gimnasta Sabrina Maneca Voinea, cea mai titrată sportivă din lot, a obținut, în iunie 2023, medalia de bronz în finală la sol, la Campionatul European din Antalya.

Sabrina Voinea este considerată una dintre cele mai valoroase tinere gimnaste din România. Sportiva care a câștigat aurul la bârnă a fost descoperită de Mariana Bitang și Octavian Bellu în cadrul programului „Țară, țară, vrem campioane”.

Echipa feminină a României, cu 12 medalii olimpice în palmares, din care trei de aur, a participat ultima dată la JO la ediţia din 2012, când a obţinut medalia de bronz, în componenţa Cătălina Ponor, Sandra Izbaşa, Larisa Iordache, Diana Bulimar, Diana Chelaru.

  • La Paris 2024, întrecerile olimpice sunt organizate atât la masculin cât și la feminin pe echipe, la individual compus și pe aparate. La masculin se concurează pe șase aparate – paralele, sol, cal cu mânere, sărituri, sol și bară fixă, iar la feminin se concurează pe patru aparate – sol, barna, paralele inegale și sărituri

Acești sportivi au demonstrat excelență și angajament în sportul lor și sunt demni de aprecierea noastră. Vă invităm să urmăriți Gala Mari Sportivi pe data de 30 noiembrie de la ora 19:00 pe PROSPORT.RO și YouTube PROSPORT pentru a afla cine vor fi câștigătorii acestui prestigios premiu!

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân