Echipa feminină de gimnastică, premiată la Gala Mari Sportivi ProSport pentru revenirea la Jocurile Olimpice după 12 ani! „Muncim să ne întoarcem cu medalii.” VIDEO

  • Publicat:

Gala Mari Sportivi ProSport 2023 a avut loc pe data de 28 noiembrie, în cadrul evenimentului fiind premiați cei care au triumfat în lumea sportului în acest an și prin rezultatele lor au reușit să se califice la Jocurile Olimpice de la Paris 2024.

ProSport a simțit nevoia să le aducă un omagiu celor care trudesc zilnic pentru a fi cei mai buni și care luptă pentru a cuceri o medalie olimpică pentru România.

Echipa feminină de gimnastică a reușit să se califice la Jocurile Olimpice de la Paris după o pauză de 12 ani

Gala Mari Sportivi a fost preserată cu un moment emoționant. ProSport a avut șansă să omagieze revenirea echipei feminine de gimnastică la Jocurile Olimpice, după o pauză de 12 ani. Ana Maria Bărbosu, Sabrina Maneca Voinea, Lilia Cosman, Amalia Ghigoarţă și Andreea Preda au încheiat calificările Campionatelor Mondiale de la Antwerp pe poziția a zecea, și astfel, și-au dat ocazia să lupte pentru o medalie olimpică, vara viitoare, la Paris.

Rezultatele complete la Campionatele Mondiale de la Antwerp

  • Sol 39.599 puncte – Andreea Preda 12.300, Lilia Cosman 12.733, Ana Maria Bărbosu 13.200, Sabrina Maneca Voinea 13.666
  • Sărituri 40.099 – Andreea Preda 12.966, Ana Maria Bărbosu 13.500, Lilia Cosman 13.633, Sabrina Maneca Voinea
  • Paralele 39.132 – Andreea Preda 12.733, Lilia Cosman 13.033, Ana Maria Bărbosu 13.366, Amalia Ghigoarţă 12.600
  • Bârnă 38.965 – Andreea Preda 11.966, Ana Maria Bărbosu 12.866, Amalia Ghigoarţă 12.433, Sabrina Maneca Voinea 13.666

De altfel, inclusiv Adrian Artene, directorul editorial al trustului Gândul, din care face parte și ProSport, și cel care le-a înmânat premiul fetelor, este convins că echipa feminină de gimnastică va reuși să se claseze pe podium la Jocurile Olimpice.

Un soi de gimnastică am făcut și eu printre mese, dar a meritat. Nu am performanțele voastre, dar să știți că vă țin pumnii. Discutam zilele trecute cu unul dintre oamenii care vă coordonează. Să știți că există nu numai speranțe în ceea ce vă privește, ci există garanția că veți fi acolo pe podium, a declarat Adrian Artene.

Echipa feminină de gimnastică vrea o medalie la Jocurile Olimpice de la Paris

Româncele nu vor doar să bifeze doar o simplă prezență la Jocurile Olimpice de la Paris. Sabrina Maneca Voicea, cea mai galonată gimnastă din lotul tricoloarelor, a dezvăluit că echipa feminină de gimnastică muncește asiduu pentru a culege roadele vara viitoare.

Bună seara! Vă mulțumim foarte mult pentru această invitație minunată. Ne-am dorit foarte mult calificarea la Jocurile Olimpice și suntem foarte mândre de noi. Muncim și ne dorim să terminăm cât mai sus și să ne întoarcem cu medalii. Vă mulțumim, a declarat Sabrina Maneca Voinea.

Impresionat de performanța și munca gimnastelor, Mihai Morar, moderatorul evenimentului, a întrebat-o pe Ana Maria Bărbosu care este beneficiul pe care îl capătă un copil atunci când alege se dedice în totalitate unui sport de performanță.

Cel mai frumos lucru este că orice copil poate să se înscrie la sport, sportul este foarte frumos, te dezvoltă foarte frumos. Dacă ai tărie de caracter și vrei să ajungi undeva, poți ajunge să-ți realizezi visul și să ți-l îndeplinești, a mărturisit Ana Maria Bărbosu.

Tot gimnasta de 17 ani a dezvăluit că înaintea fiecărei competiții, fetele apelează la celebra încurajare: „Hai, România!”

„Vă dați seama că cel mai puternic lucru pe care ni-l putem spune e «Hai, România!»”

Vedeta României este Sabrina Maneca Voinea

Gimnasta Sabrina Maneca Voinea, cea mai titrată sportivă din lot, a obținut, în iunie 2023, medalia de bronz în finală la sol, la Campionatul European din Antalya.

Sabrina Voinea este considerată una dintre cele mai valoroase tinere gimnaste din România. Sportiva care a câștigat aurul la bârnă a fost descoperită de Mariana Bitang și Octavian Bellu în cadrul programului „Țară, țară, vrem campioane”.

Echipa feminină a României, cu 12 medalii olimpice în palmares, din care trei de aur, a participat ultima dată la JO la ediţia din 2012, când a obţinut medalia de bronz, în componenţa Cătălina Ponor, Sandra Izbaşa, Larisa Iordache, Diana Bulimar, Diana Chelaru.

  • La Paris 2024, întrecerile olimpice sunt organizate atât la masculin cât și la feminin pe echipe, la individual compus și pe aparate. La masculin se concurează pe șase aparate – paralele, sol, cal cu mânere, sărituri, sol și bară fixă, iar la feminin se concurează pe patru aparate – sol, bârnă, paralele inegale și sărituri.
Urmărește CSID.ro pe Google News