Ce se întâmplă atunci când te antrenezi de două ori pe zi

Dacă ți-ai propus să atingi un anumit obictiv, iar rezultatele să se vadă mai rapid, poate te-ai gândit să te antrenezi de două ori pe zi.
  • Publicat:
Ce se întâmplă atunci când te antrenezi de două ori pe zi
Foto: shutterstock / Dacă te antrenezi de două ori pe zi, corect, rezultatele sunt mai bune

Dacă ești o persoană pasionată de sport, cu siguranță ai câteva obiceiuri de care te ții, printre care și mersul la sală, stretchingul dinainte de antrenament sau consumul de shake proteic post-antrenament. În cazul în care ți-ai propus să atingi un anumit obictiv, iar rezultatele să se vadă mai rapid, poate te-ai gândit să te antrenezi de două ori pe zi. Iată ce se întâmplă în corpul tău atunci când urmezi această practică.

Dacă te antrenezi de două ori pe zi, corect, rezultatele sunt mai bune

Atunci când faci un antrenament de două ori pe zi rezultatele se văd mai rapid, iar asta pentru că faci mai multă mișcare și ești mai puțin sedentar. Asta înseamnă că arzi mai multe calorii, pierzi grăsime mai rapid, iar masa musculară crește mai repede. Antrenamentul făcut de două ori pe zi îmbunătățește performanțele, te ajută să dormi mai bine și ți se îmbunătățește dispoziția.

Pe de altă partă, acest tip de antrenament poate fi copleșitor, te poți simți mai obosit, musculatura este supusă unui stres constant și te poți confrunta cu leziuni. Atunci când faci antrenamentul de două ori pe zi, organismul nu are timp să se recupereze și te vei simți epuizat. Așteaptă cel puțin șase ore între antrenamente, odihnește-te și mănâncă suficient pentru a te putea recupera.

Concentrează-te pe mai multe grupe musculare și asigură-te că nu-ți soliciți corpul prea tare

Dacă vrei să vezi rezultatele mai rapid, asigură-te că nu-ți soliciți corpul prea tare. Cel mai bun mod prin care te poți antrena de două ori pe zi este să schimbi antrenamentul și grupa musculară pe care o antrenezi. Dacă urmezi un antrenament de rezistență, asta ar însemna ca dimineața să antrenezi partea superioară (spate, brațe), iar seara partea inferioară (picioare).

De asemenea, ar trebui ca în prima parte a zilei să faci un antrenament cu intensitate redusă, iar în cea de-a doua parte să crești intensitatea. Pe lângă asta, trebuie să-ți asculți corpul și să sari peste al doilea antrenament dacă te simți obosit.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân