Ai mazăre și nu știi ce să faci cu ea? Fă o supă delicioasă

Chef Suzana Mira are o idee excelentă pentru toți cei care iubesc supele: o rețetă de supă din mazăre și sparanghel.
  • Publicat:
Ai mazăre și nu știi ce să faci cu ea? Fă o supă delicioasă
Chef Suzana Mira are o idee excelentă pentru toți cei care iubesc supele: o rețetă de supă din mazăre și sparanghel.. Foto: arhivă bucătar

În luna august, printre vedetele din piețe se numără și mazărea. Proaspătă are un gust dulceag fin dar este și o sursă importantă de proteine vegetale. Mazărea proaspătă are la 100 g – 81 de kilocalorii iar 100 grame de mazăre fiartă au 84 de kilocalorii. Spranghelul este o altă legume săracă în calorii dar bogată în fibre. 100 grame de spranghel au doar 20 kilocalorii.

Supele calde sau reci sunt o opțiune excelentă zi de zi pentru toate vârstele. Acest tip de mâncare hidratează, este lejer și ajută la menținerea greutății corporale sau chiar la slăbire. Nici o zi fără supă, deci! Dacă nu știți cum să vă împrieteniți cu supele, un blender sau robot de bucătărie poate fi util căci face textura cremoasă, fină. 

Ce ingrediente sunt necesare pentru supa de mazăre și asparagus?

Puneți pe lista de cumpărături: mazăre, sparanghel verde, ceapă, mentă, ulei de măsline, usturoi. Mai aveți nevoie de sare, piper dar și de supă de legume. Mai aveți nevoie și de un robot de bucătărie sau mixer vertical.

Supă de mazăre și sparanghel – rețetă semnată chef Suzana Mira

Ingrediente:

  • O ceapă mică
  • 2 căței de usturoi
  • 2 linguri de măsline
  • O mână de sparanghel verde tocat
  • O cană de mazăre
  • 300 ml supă de legume fierbinte
  • Mentă
  • Sare
  • piper

Mod de preparare:

Chef Suzana Mira explică: ”O ceapă mică tocată grosier se călește cu 2 grăunți de usturoi în 2 linguri de ulei măsline și puțină sare. După câteva minute se adaugă o mână de sparanghel verde tocat cubulețe (am păstrat câteva vârfuri gătite pentru decor) și se călesc câteva minute. Apoi am adăugat vreo 300 ml supă de legume fierbinte, o cană mare de mazăre boabe și am lăsat să fiarbă 10’. La final am asezonat cu sare, piper și câteva frunze de mentă verde. Am dat prin blender până ce am obținut o cremă fină și am servit cu puțină smântână lichidă .Opțional se mănâncă alături  crutoane. Pofta bună!

Consultant de specialitate: chef Suzana Mira

Chef Suzana Mira, foto arhivă
Chef Suzana Mira, foto arhivă

 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Mădălina Drăgoi - Editor
 Senior Editor si Fashion Stylist Acum ceva timp, mă aflam la Atena, la o conferinţă internaţională despre frumuseţe şi industria de profil. În sală erau jurnaliste din toată Europa. Reprezentau în special presa glossy. Multe dintre ele erau parcă scoase din paginile revistelor pentru ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân
Recomandări: