Spaghete cu creveți în stil tunisian: delicioase și gata în doar 20 de minute

  • Publicat:
Spaghete cu creveți în stil tunisian: delicioase și gata în doar 20 de minute

Tunisienii sunt printre cei mai mari consumatori de paste din lume și au o mulțime de forme și tehnici proprii de preparare a pastelor. Harissa amplifică dulceața creveților în această rețetă și rezultatul este unul absolut delicios. Iată de ce ai nevoie pentru spaghete cu creveți în stil tunisian:

Ingrediente spaghete cu creveți în stil tunisian

Cum se fac

Fierbe spaghetele într-o cratiță cu apă sărată în clocot, conform instrucțiunilor de pe ambalaj. Crestează cu un cuțit mic și ascuțit pe spatele fiecărui crevete, astfel încât să se deschidă ca un fluture atunci când se gătesc. Amestecă într-un castron creveții cu harissa și lasă-i să marineze pentru scurt timp. Pune într-o tigaie mare la foc mediu o lingură de ulei de măsline și prăjește creveții câte un minut pe fiecare parte. Toacă grosolan și păstrează frunzele de pătrunjel, apoi feliază fin tulpinile și adaugă-le în tigaie. Pune sare și piper negru proaspăt măcinat. Mai gătește timp de încă un minut. Cu ajutorul cleștilor, adu pastele în tigaie, stoarce jumătate din zeama de lămâie, adaugă frunzele de pătrunjel, apoi amestecă-le împreună, subțiindu-le cu puțină apă, dacă este necesar. Pentru servire taie jumătatea rămasă de lămâie în sferturi pentru a stoarce deasupra.

Foto: Shutterstock

Sursa: jamieoliver.com

Urmărește CSID.ro pe Google News
Nicoleta Agheana
Nicoleta Agheană este un jurnalist reputat, cu experienţă în lifestyle şi sănătate, realizând de-a lungul timpului articole şi proiecte atât pentru publicaţii internaţionale, cât şi pentru brandul “Ce se întămplă, doctore?”. Domeniile de interes pe care le acoperă Nicoleta Agheană ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân