De ce nu e bine să fierbi ouăle imediat după ce le-ai scos din frigider. Așteaptă măcar 30 de minute!

Dacă țineți ouăle în frigider, nu mai faceți asta! Experții au dezvăluit unde ar trebui să depozitați, de fapt, aceste alimente și de ce nu e bine să le gătiți imediat după ce le scoateți de la rece
  • Publicat:
De ce nu e bine să fierbi ouăle imediat după ce le-ai scos din frigider. Așteaptă măcar 30 de minute!
sursa foto: Envato

Ouăle sunt unele dintre cele mai consumate alimente din lume. Fie că le mâncăm fierte, prăjite sau puse în diverse mâncăruri, acestea au o doză mare de proteine, vitamine, minerale și grăsimi sănătoase, pe lângă alți nutrienți. Cu toate acestea, specialiștii nu recomandă să fierbem ouăle la scurt timp după ce le-am scos de la frigider. Multe persoane fac greșeala asta! 

Greșeala mare a gospodinelor

Ouăle sunt alimente foarte nutritive și oferă o serie de beneficii pentru organism. În ciuda popularității sale imense, există însă o dezbatere mare pe tema lor, mai precis, unde ar trebui să fie acestea depozitate. Cele mai multe persoane le țin la frigider, deși acest lucru nu este deloc indicat.

Experții mai precizează să păstrăm ouăle în cămară, ferite de razele solare. Totuși, dacă preferați să le țineți la rece, trebuie să știți că ouăle nu trebuie fierte imediat după ce le scoți din frigider. Acestea trebuie să fie la temperatura camerei, în caz contrar, ele nu se vor fierbe așa cum trebuie.

Nu mai fierbe oul direct scos din frigider

Așadar, dacă aruncați ouăle reci refrigerate în apă sau le supuneți la fierbere, acestea automat se vor sparge. Temperatura oului și cea a apei poate face ca albușul să se atașeze de interiorul cojii, iar oul va fi foarte greu de decojit.

Citește și: Băuturile care o feresc de boli pe Sofia Vicoveanca. Le consumă la prima oră, dimineața, și seara, înainte de culcare

Specialiștii recomandă să scoatem ouăle de la frigider cu aproximativ 30 de minute înainte de a le găti. O altă modalitate de a aduce rapid ouăle la temperatura camerei este să le puneți într-un bol cu apă călduță. De asemenea, medicii spun să mâncăm ouă fierte tari, nu moi, pentru că altfel riscăm să contractăm boli infecțioase.

Totuși, specialiștii de la Food Standard Agency susțin că păstrarea ouălor întregi se face într-un loc răcoros și uscat. Ouăle se păstrează cel mai bine pe primul raf al frigiderului, în spate.

„Această locație din frigider este cea mai bună pentru a menține ouăle la o temperatură constantă”, a precizat Anna Williams, șef de patiserie.

Citește și: Cartoful dulce, beneficii și contraindicații + 3 REȚETE delicioase

Sursa: Mirror
Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân
Recomandări: