Supa cremă de ardei roșu cu smântână – rețetă delicioasă ce te face să uiți de frig

Iată o rețetă de supă cremoasă de ardei roșu cu smântână. Poate fi servită cu crutoane sau o felie de pâine alături.
  • Publicat:
Supa cremă de ardei roșu cu smântână – rețetă delicioasă ce te face să uiți de frig
Supa cremă de ardei gras cu smântână, foto: Pexels.com

Nimic nu se compară cu o supă caldă, cremoasă. Mai ales pentru noi românii, care de generații suntem obișnuiți să mâncăm cel puțin o dată în zi un bol de supă, un bol de ciorbă sau chiar unul de borș. Asta indiferent de sezon. Însă parcă acum, iarna o supă caldă te unge la suflet, cum spunem noi românii.

 

Și dacă doriți să variați portofoliul rețetelor de supe, ciorbe, borșuri, vă prezentăm o rețetă testată de noi – supă de ardei gras roșu. Se potrivește și pentru un prânz de sezon dar și pentru o cină lejeră. Și evident, dacă sunteți la cură de slăbire, puteți renunța la smântână și înlocui cu iaurt degresat.

Ce ingrediente să pui pe lista de cumpărături pentru supa de ardei gras cu smântână?

Veți avea nevoie pentru această rețetă delicioasă de următoarele ingrediente ardei grași roșii,  ceapă, usturoi, supa de legume sau supă de pui, smântână, sare, piper, ulei de măsline. Opțional puteți condimenta cu pătrunjel proaspăt tocat mărunt sau 2 frunze de busuioc italian proaspăt și consuma cu crutoane sau pâine.

Rețetă de supă cremă de ardei gras roșu cu smântână

Ingrediente:

  • 4 ardei gras roșii medii, tăiați fâșii
  • 2 cepe medii tocate
  • 2, 3 căței de usturoi mărunțiți
  • 2 linguri ulei de măsline sau ulei rezistent la temperaturi ridicate
  • 4 căni de supă de pui sau de legume
  • 1 cană smântână grasă
  • Sare
  • piper
  • Busuioc proaspăt sau pătrunjel opțional

Mod de preparare:

Într-o cratiță mare ceapa, usturoiul, ardeii grași tăiați fâșii se pun alături de 2 linguri de ulei și o jumătate de cană de apă. Se pune un capac și se amestecă. Când ceapa devine translucidă, se adaugă supa de pui sau de legume. La foc mic se lasă la fiert. Când ardeii s-au fiert, se dă de foc. Se condimentează cu sare și piper după gust. Cu ajutorul unui mixer vertical se omogenizează. Apoi se adaugă smântâna. Se decorează cu busuioc sau pătrunjel. Se poate consuma cu crutoane sau pâine proaspătă. Poftă bună!

Urmărește CSID.ro pe Google News
Mădălina Drăgoi - Editor
 Senior Editor si Fashion Stylist Acum ceva timp, mă aflam la Atena, la o conferinţă internaţională despre frumuseţe şi industria de profil. În sală erau jurnaliste din toată Europa. Reprezentau în special presa glossy. Multe dintre ele erau parcă scoase din paginile revistelor pentru ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân