Quesadilla cu ciuperci: rețeta vegetariană ușor de preparat de care te vei îndrăgosti iremediabil

  • Publicat:
Quesadilla cu ciuperci: rețeta vegetariană ușor de preparat de care te vei îndrăgosti iremediabil

Quesadilla este ca un fel de pizza mexicană. Practic, o poți face cu orice și va fi delicioasă, atâta timp cât este fierbinte, crocantă și plină de brânză topită. Aceste quesadillas fără carne se fac rapid, în mai puțin de 15 minute, și sunt incredibil de gustoase. 

Ingrediente quesadilla cu ciuperci

  • 3 linguri de ulei de măsline extra-virgin (45ml)
  • 200 g ciuperci portobello, tăiate felii de 8 mm (sau alte tipuri de ciuperci la alegere)
  • ½ linguriță pudră de ardei iute
  • ¼ linguriță de sare 
  • ¼ linguriță de piper negru
  • ¾ ceașcă (75g) de brânză rasă (Cheddar, Tasty, Gruyère sau Swiss)
  • 2 tortillas de 20 cm

Pentru servire

  • Smântână
  • Salsa Pico de Gallo 
  • Guacamole 
  • Bucăți de lime

Cum se prepară

Gătește ciupercile – Încălzește 2 linguri de ulei într-o tigaie antiaderentă la foc mediu-ridicat. Adaugă ciupercile și gătește timp de 1 minut, amestecându-le în mod regulat cu o spatulă. Adaugă restul de 1 lingură de ulei, amestecă pentru a acoperi ciupercile, apoi adaugă pudra de ardei iute, sarea și piperul. Gătește încă un minut și jumătate până când suprafața ciupercilor devine aurie. Transferă ciupercile într-un bol și păstrează tigaia pe aragaz.

Asamblează quesadilla – Presară jumătate din brânză pe jumătatea unei tortilla, adaugă jumătate din ciuperci, apoi pliază cealaltă jumătate peste. Repetă cu cealaltă tortilla.

Gătește quesadillas – Pune tigaia la foc mediu (nu este nevoie de ulei suplimentar). Transferă fiecare tortilla în tigaie și gătește-le timp de un minut și jumătate până când devin crocante și aurii. Întoarce și gătește încă 1 minut până devin crocante.

Servește – Taie fiecare quesadilla în jumătate și servește cu smântână și salsa Pico de Gallo sau  Guacamole. Finalizează cu un strop de zeamă de lime.

Sursă foto: Shutterstock

Urmărește CSID.ro pe Google News
Nicoleta Agheana
Nicoleta Agheană este un jurnalist reputat, cu experienţă în lifestyle şi sănătate, realizând de-a lungul timpului articole şi proiecte atât pentru publicaţii internaţionale, cât şi pentru brandul “Ce se întămplă, doctore?”. Domeniile de interes pe care le acoperă Nicoleta Agheană ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân